Hyvä rokote, huono rokote

Olin ottamassa juuri Covid -rokotteen.

On hienoa, että näin nopeasti on tuotettu rokotteita sekä organisoitu rokottamiset epidemian pysäyttämiseksi.

On taasen huonoa, että nyt otettu rokote on voimassa vasta joskus kesäkuussa uusintarokotuksen jälkeen. Samoin lopullinen ehkä vain 60% suoja ei vakuuta, kun parempiakin tuotteita on ollut saatavilla.

Rokotteen antaneelta hoitajalta kysyin huvikseni miten hyvin rokote on testattu. Hän myönsi, että tässähän näitä vasta aletaan testaamaan teillä potilailla. Totta tuo, eihän muutamassa kuukaudessa kattavia testejä olekaan voitu tehdä.

Tuli puheeksi myös muiden maiden tilanne. Mainitsin Israelin, pienen Suomeen verrattavan maan. Yhdessä ihmeteltiin miksi juutalainen kansa on kohta jo rokotettu ja tehokkaammalla rokotteella.

Israel maksoi tiettävästi kolminkertaisen hinnan rokotteesta eli ei oikeastaan mitään. Miksi Suomi odotti eikä toiminut, sitä emme keksineet eikä meille ole siihen koskaan vastattu. Ehkä ideologian takia eli ns solidaarisuussyistä Suomi ei etuile. Kuulummehan EUn ytimeen.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla. Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu