Isäni Ahmad Karjalainen ja Palestiina

Pakolainen Ahmad Hussein asuu itäisessä Jerusalemissa. Hän saa vieraita Sanoma-talosta kaukaa Suomesta.

Vihervasemmistomme päämedia Hesari on lähettänyt uteliaan toimittajan tutkimaan Ahmadin kotinurkkkia. Hän löytää suojamuurin takaa palestiinalaisten slummin, jossa rakennukset ovat surkeassa kunnossa, väki tiheässä ja kadut kapeita.

Alue on Israelin hallinnoimaa toisin kuin muut palestiinalaisten asuinalueet. Siellä ei silti Israelin poliisi suuremmin liiku. Ei kiinnosta heitä sotkeutua muslimeiden perhe- ja heimoriitoihin tai keskinäiseen rikollisuuteen. Ne on nähty. Mikään ei niissä muutu.

En voi kuin ihmetellä palestiinalaisia. Kävin ensikerran heidän alueillaan 40 vuotta sitten eikä muutosta paljon näy. Vain väkeä on rutkasti enemmän.

***

Palestiinalaiset hävisivät sodan maasta  juutalaisia vastaan 1948 eivätkä vieläkään tajua hävinneensä. Tuolloin Israel julisti itsensä itsenäiseksi ja sai myös YKn tuen.

Ahmad Hussein oli syntynyt neljä vuotta aiemmin 1944. Samana vuonna yli 400.000 suomalaista menetti kotinsa Karjalassa taistelussa ryssien hyökkäystä vastaan. Isäni pakolainen Ahmad Karjalainen oli yksi Karjalasta paenneista tosin hän vietti ensin viisi vuotta maanpuolustuksessa kaikilla Suomen rintamilla. Hän oli 23v sodan alkaessa ja 28v sen päättyessä.

Sodan jälkeen hän rakensi elämänsä täysin tyhjästä uudestaan. Hän opiskeli kolme vaativaa tutkintoa käymättä luokkaakaan oppikoulua, teki kahta työtä, rakensi itse kotinsa ja pärjäsi ilman tukia, kotoutusta ja terapiaa. Hän asui eri puolilla Suomea ja asettui lopulta itäiseen Helsinkiin kuten tuhannet Lähi-idän Ahmadit nykyään.

Ahmad Karjalainen ei lähtenyt raketteja ampumaan ryssien niskaan, asentamaan autopommeja Tehtaankadulle tai Moskovaan eikä hän lähtenyt murhaamaan poliitikkoja tai venäläisiä eikä kaappaamaan lentokoneita tai laivoja. Hän ei myöskään ampunut Helsingin olympialaisissa venäläisiä urheilijoita eikä kostanut sodassa tapettujen perheenjäsenten takia, vaikka syytä olisi ollut irrotella joidenkin päitä.

***

Ahmad Hussein kantaa edelleen kaunaa ja hakee kostoa. Hän kannattaa islamistista Hamasia, ryhmää, joka ei halua rauhaa eikä tunnustaa Israelin valtiota. Husseinin kaunan voi tajuta, muttei sitä, että vielä 73 vuotta sitten hävityn taistelun jälkeen hän ei edelleenkään halua sopeutua todellisuuteen. Hän ja kaverinsa on pitänyt sulkea muurin taakse, jotta elämä olisi jotenkin normaalia muualla Israelissa. Tämä jermu oli itse mukana palestiinalaisten terroriteoissa nuorempana. Hän ei halua puhua asiasta.

Hesarin toimittaja käy Ahmadin luona herättämässä toivon, että terroria kannattaa jatkaa, sillä saa huomiota. Työnteolla, maanviljelyllä ja huolellisella kaupunkirakentamisella tai syntyvyyden säännöstelyllä ei saa. Siksi kannattaa rettelöidä vielä vuosikymmenet.

Ehkä saadaan taas Hesarin toimittaja paikalle kuuntelemaan valitusta ja tukemaan Hamasia tai Fatahia. Siinä välissä ehditään tekemään miljoona lasta lisää slummiin ja opettamaan heille jihadismia YKn tukirahoilla. Suomen vihervasemmiston poliitikot käyvät mielellään paikan päällä tarkastamassa, että EUn ja Suomen apu kohdentuu mm poliittisen tietoisuuden ylläpitoon kouluissa.Se vain johtaa vihan periyttämiseen nuorille palestiinalaisille ja varmistaa, ettei yhden eikä kahden valtion yhteistä ratkaisua synny alueelle  koskaan..

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007952444.html

 

+18
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu