Järjenjuoksu ja Tampereen yliopisto

Julkisoikeuden professori Pauli Rautiainen Tampereen yliopistolta pitää oikeusvaltiota ja ihmisten perusoikeuksia uhattuna, kun virusepidemian takia on kansan pippaloita ja hillumista jouduttu rajoittamaan.

Juristeilla on se ongelma, että he luulevat maailman hoituvan ja pysyvän tolpillaan lakikirjoja siteeraamalla. Virusepidemia leviää luonnonlakien mukaan eikä juristien lakitekstien. Siksi epidemian torjunnassa on aika ajoin rajoitettava rajustikin kansan vapauksia älämölö -festareihin, kapakkailtoihin, urheilutapahtumiin ja matkailuun sekä muuhun jokseenkin turhanpäiväiseen. Suojautumistarpeet ja ihmisten henki sekä terveys ylittävät mukavuuden.

Poikkeusaikoina tarvitaan poikkeustoimia, joista viranomainen ja asiantuntijat päättävät asiapohjalta parhaan harkintansa eikä lakipykälien mukaan ja juristien neuvomina.

Kun on hätätilanne, ei ole aikaa lähteä vuosien lainsäädäntöprosesseihin. Juuri oikeuksien rajoittamisilla ei Suomen virusepidemian tilanne vaikuta niin vakavalta kuin se voisi olla.

Jostain syystä ei edes professorin oppitasolla riitä äly näkemään asioiden tärkeysjärjestystä tai osoittamaan suhteellisuudentajua, viisauden kulmakiviä. Tätä tautia on ennenkin esiintynyt erityisesti Tampereen yliopiston suunnalla.

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu