Julian Assange ja länsimaiset ns. oikeusvaltiot

Australialainen Julian Assange on viimeisten vuosikymmenten merkittävimpiä sananvapauden edistäjiä maailmassa. Silti meidän länsimaiset ns. oikeusvaltiot ovat käristäneet häntä ja pitäneet hänet eristyksissä vuositolkulla vastoin omia oikeusperiaatteitaan.

Assangen rikos on se, että hän on auttanut paljastamaan valtioiden tekemiä rikoksia ja vehkeilyä. Me kaikki tiedämme, ettei rikosten paljastaminen voi missään tilanteessa olla rikos. Millään lainsäädännöllä niin ei voida edes määrätä.

Assange on tehnyt jokaiselle ihmiselle kuuluvan velvollisuuden paljastaa tietoonsa saamat rikokset riippumatta siitä miten tiedot on saatu.

Voimme väittää niinkin, että Assange, Snowden ja monet muut ovat osoittaneet, että poliitikkojen, armeijan sekä vakoilujärjestöjen tietojärjestelmiin on syytäkin hakkeroitua ja paljastaa löydetyt tiedot rötöksistä ja valehtelusta. Nämä toimijat eivät yksinkertaisesti ansaitse sokeaa luottamustamme eikä niiden omavalvonta sen paremmin.

Assangen wikileaks -järjestö on tehnyt täysin hyväksyttävää työtä paljastaessaan USAn valtiorikoksia kuten sotarikoksia ja vehkeilyn meidän hämäämiseksemme EUssakin.

Miksi sitten valtioiden johtajat ja poliitikot vaikenevat täysin aiheesta. He pelkäävät USAn painostusta, mutta onko USAn tekojen piilottelu edes etujemme mukaista. Miksi osallistumme siihen lainkaan.

Naapurimme Ruotsi toimi todella ala-arvoisesti ollessaan USAn juoksupoikana ja haastamalla Assangen tekaistuin perustein raiskauksista. Assangen tullessa potkituksi ulos suojapaikastaan Ecuadorin Lontoon lähetystöstä 2019, Ruotsin syyttäjä luopui koko raiskausjutusta. Näin läpinäkyvä oli valhe rikoksesta. Niiden tarkoitus oli vain saada Assange luovutettavaksi USAhan, missä hänelle on luvassa jopa 175 vuoden häkkituomio.

Länsimaat ovatkin säälittävästi suomettuneita USAn suuntaan kuten Suomi oli Neuvostoliiton suuntaan aikanaan, mutta nyt pokkuroi Brysseliin, Berliiniin ja Washingtoniin.

Olemme tuominneet ääneen mm. Venäjän, Kiinan ja Iranin valtioiden rikolliset toimet omia kansalaisiaan sekä muita maita kohtaan. Milloin länsimaiset ns. oikeusvaltiot tuomitsevat USAn sotarikokset sekä globaalin jättimäisen  urkinnan, jonka kohteina ovat kaikki. Milloin löytyy selkärankaa tähän.

Suomen hallitus kaikessa mitättömyydessään höösää ISISiä tukeneita ja pitää heidät vapaalla jalalla, mutta ministereistämme kukaan ei  edes avaa suutaan Assangen puolesta. He pettävät täysin omat periaattteensa.

***

Oikeus Lontoossa päätti juuri, ettei Assangea tulisi luovuttaa USAhan. Oikeusprosessi voi kuitenkin jatkua edelleen vuosia eikä Assange ole pääsemässä vapaaksi edes takuita vastaan.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu