Kannattaako yli puolet lääkäreistä eutanasiaa?

Iltalehti uutisoi:

Tutkimus: Yli puolet lääkäreistä kannattaa nyt eutanasiaa

 

No näinkö on?

Tutkimukseen saatiin noin 9000 vastausta, ja vastausprosentti oli vain 31 prosenttia.

Tutkimukseen osallistuneista lääkäreistä noin 55 prosenttia vastasi väittämään: ”Eutanasia tulisi laillistaa Suomessa” joko täysin samaa mieltä (29,3 %) tai osittain samaa mieltä (25,2 %).

Hieman yli neljäkymmentä prosenttia vastanneista lääkäreistä oli väittämän kanssa joko täysin (29,3 %) tai osittain (11 %) eri mieltä. Noin 5 prosenttia vastasi väittämään en osaa sanoa.

**

Noin 9.000 lääkärin otoksesta noin 820 siis oli täysin samaa mieltä, että eutanasia on laillistettava. Suomessa asuvia laillistettuja lääkäreitä on Lääkäriliiton mukaan yli 27.000.

Miten 817 vastannutta muodostaa luotettavaksi enemmistön mielipiteeksi eutanasiasta yli 27.000 lääkärin populaatiossa. Onko tullut mieleen, ettei kyselyn tulosten analyysiin sovellu puhdas tilastomatematiikka.

Mitä järkeä on antaa vastausten vaihtoehdoksi kaksi samaa mielipidettä indikoivaa ”Osittain samaa mieltä” tai ”Osittain eri mieltä” optiota.

Erinomaisen vähän järkeä on jättää voimakkaasti painottamatta todellisten asiantuntijoiden näkemyksiä, joiden merkitys on kokemuksen takia aivan toinen kuin joillain terveyskeskuksen lääkäreillä.

Palliatiivisen lääketieteen, geriatrian ja syöpätautien erityispätevyyden suorittaneet lääkärit eli juuri usein parantumattomasti sairaita hoitavat, suhtautuvat eutanasiaan merkittävästi kielteisemmin kuin muut lääkärit.

**

Edelliset puutteet lisäten siihen, että 69% lääkäreistä ei edes vastannut kyselyyn ja vastanneista vain 29,3% oli  täysin eutanasian laillistamisen kannalla,  niin miten on perusteltua tiivistää tutkimuksen tulos otsikolla ”Yli puolet lääkäreistä kannattaa nyt eutanasiaa”.

Se on mahdollista, kun tutkimusta vetää Tampereen yliopisto, josta laitoksesta myös niin monet journalismin huippumme ovat vuosien saatossa tulleet tuottamaan  ideologisin perustein vääristeltyä sisältöä valtamediaan.

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7f9f5d54-7fc2-4ca3-87b3-5f116ac21a93

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu