Kansalaisuudesta ja kansallisuudesta

Ihan peruskäsitteetkin sakkaavat vihervasemmistolla sen käsitellessä aihetta kansalaisuus ja kansallisuus

Tuoreeltaan toveri Vihavaisen blogissa on tullut ilmi tämä merkittävä  tietämättömyys aiheesta.

Olen huolestunut koululaitoksemme tasosta, koska tämä ei ole onnistunut kertomaan nuorisollemme, kuka on kansallisuudeltaan suomalainen ja, että termi on eri kuin Suomen kansalaisuus.

***

Kansalaisuus on yksinkertainen ja yksiselitteinen asia määrittää. Sitä ei näe ihmisestä päältäpäin millään tavoin. Kansalaisuus ilmenee vain passin kannesta. Suomen kansalaisuuden voi saada kuka tahansa jopa vain neljässä vuodessa.

Kansallisuus on ihmisen etninen ryhmä ja tausta, johon kuuluu perimä, perimän vaikutus ulkonäköön, kulttuuri, kieli ja usein myös uskonto. Henkilö voi olla kansallisuudeltaan eli etnisesti suomalainen, vaikkei hänellä olisi koskaan ollut Suomen passia. Kansallisuutta ei voi määrittää yksiselitteisen tarkasti.

Tämä kaikki on hyvin selvää useimmissa maissa, vain progressiiviset sekoilijat Pohjoismaissa yrittävät hämmentää ihmisten mieliä agendansa mukaan.

Kun kysyt Kiinasta muuttaneelta ulkomailla hänen kansallisuuttaan niin hän sanoo olevansa kiinalainen. Saman tekee somali Suomessa. Hän on jopa ylpeä kansallisuudestaan. Kysypä kurdilta Ranskassa tai Suomessa samaa niin hän taatusti muistaa mainita olevansa kurdi ja ylpeä siitä.

Kääntäen on niin, että voit suomalaisena muuttaa Afrikkaan ja väittää viidenkymmenen vuoden päästä olevasi afrikkalainen. Mustat miehet nauravat kippurassa horinoillesi.

***

Milloin suomalaisten itsetunto nousee terveelle tasolle ja ymmärrämme olla tyytyväisiä kansallisuuteemme, jota ei saa vain muuttamalla Suomeen ja saamalla Suomen passin. Milloin ymmärrämme, että olemme itse maailman äärivähemmistöihin kuuluvia kuten etninen taustamme.

Kansallisuuden saavuttavat muuttajien jälkeläiset sukupolvien mittaan sulauduttuaan kantaväestöön kulttuuriltaan ja perimältään siinä määrin, ettei heitä oleellisesti erota kantaväestöstä.

Näin ovat syntyneet kaikki kansallisuudet ja kehittyvät hitaasti eivätkä muuttovirtojen kautta välittömästi kuten viherpunikit haluavat väittää. He luulevat hölmöyttään, että monikulttuurisuus korvaa kansallisuuden.

Romanit ovat hyvä esimerkki muutoksen hitaudesta. He ovat jonkun Pohjoismaan kansalaisia kuten suomalaisia, mutta he eivät ole kansallisuudeltaan oikeastaan vieläkään suomalaisia tai ruotsalaisia  vaan romaneja. He ovat paitsi ulkonäöltään poikkeavia toistensa kaltaisia niin kulttuuriltaan myös hyvin erilaisia. He ovat siis oma etninen ryhmänsä, vaikka heitä on asunut Suomessa satoja vuosia.

+14
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu