Kiinan hyökkäyksiä odotellessa

On vain ajan kysymys, kun Kiina valloittaa Taiwanin. USA ei sitä pysty estämään eikä haluakaan sodan seurausten vuoksi. Puolijohdeteollisuus siirtyy vauhdilla USAan ja EUn alueelle. Taiwan uhrataan.

Taiwanin käynneilläni on asia tullut puheeksi usein. Paikalliset ovat valmistautuneet urheaan vastarintaan erityisesti sen jälkeen, kun he näkivät, mitä Hongkongille kävi. Taistelu tulee kuitenkin olemaan turhaa. Kiinaa pelätään Suomessakin asti niin, ettemme ole edes uskaltaneet tunnustaa Taiwanin valtiota.

**

Taiwan on kuitenkin pikku juttu verrattuna siihen, mitä käy itäiselle Venäjälle. Kiina tulee tavalla tai toisella valloittamaan Venäjältä isoja alueita saadakseen raaka-aineita sekä tilaa väestölleen.

Venäjä on lopultakin itäosiensa kohdalla samassa asemassa kuin Taiwan. Se ei pysty estämään kiinalaisten tuloa tontilleen. Edes ydinaseet eivät siihen riitä.

Vaarassa on myös muita Kiinan lähialueita, mutten mene niihin nyt. Kehitykseen vaikuttaa se, miten hyvin Kiina onnistuu laajentamaan tonttiaan Afrikassa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5785268f-9b26-4323-91ca-86285088a902

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu