Korkeatkaan veroprosentit eivät pelasta kuntia ja valtiota

Ennätyskorkeatkaan veroprosentit eivät pelasta kriisikuntaa, jos asukkaiden tulot ovat pienet (HS tänään)

Tästä aiheesta on kirjoitettu liian vähän. Kun mainitsee, ettei Suomi pysy pystyssä, jos kahden tonnin palkkoja tai reilun  tonnin eläkkeitä pidetään riittävinä ja normaaleina niin alkaa valtaisa ininä siitä, ettei raha ole tärkeää, elämässä on tärkeämpiä asioita. Niin onko ja mitä?

Kun ihminen maksaa muutaman satasen veroa kuussa niin sillä ei pidetä yhteiskuntaamme pystyssä eli tulonsiirrot ja palvelut eivät tule katetuiksi millään. Parin tonnin palkasta ei edes kerry valtionveroa.

Ratkaisu

Ihmisten on lisättävä tuottavuuttaan. Se vaatii enemmän ponnisteluita opiskeluissa ja työssä. Kaikki kunnia kaikenlaisen työn tekijöille, mutta ei riitä, että saa elettyä kädestä suuhun ja loput haetaan sossusta. Tämä oli ikävä uutinen monille, jotka pitävät itseään kovina veronmaksajina, mutta se on totuus tilanteestamme Suomessa.

 


Kuva: unplashed ©

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu