Koulujen eriytyminen on luonnollista

Hesarin maksumuurin takana on tänään artikkeli hyväosaisten vanhempien halusta laittaa lapsensa hyviin kouluihin, joissa ei ole järjestysongelmia tai oppilailla motivaation puutetta.

Tämä segregaatio on kasvanut lähes pelkästään Helsingin alueella. Syykin on selvä. Täällä on kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia, jotka eivät tulleet tänne töihin vaan muista syistä, joita en nyt tässä erittele.

On selvää, että tulokkaat, joilla on heikko koulupohja ja puuttuva länsimaisten kielten taito sekä vanhemmilla heikot kyvyt ohjata lapsiaan opinnoissa, aiheuttavat ongelmia koulujen toiminnalle mm tukiopetuksen tarpeina sekä järjestyshäiriöinä.

Emme voi kuitenkaan tämän vuoksi rasittaa tällä niitä oppilaita ja vanhempia, joilla ei näitä haasteita itsellään ole.

Ne, joilla siihen edellytykset, laittavat lapsensa parempiin tai jopa ns  eliittikouluihin. Kehitys on täysin sama kuin kaikkialla maailmalla, missä on väestön homogeenisyys kadonnut monikulttuurisuuden ja migraation takia.

Hyvätuloiset laittavat lapsensa yksityiskouluihin maksoi se mitä maksoi. Näin tehdään EUn maissa, Englannissa, USAssa, Aasiassa mukaanlukien Kiina.

Nämä yksityiskoulut maksavat alkaen 1000€ kuussa nykyään kaikkialla. Niiden vastapainona olivat länsimaissa muutamat valtion maineikkaat oppilaitokset. Kävin itse aikanaan sellaisen. Syy tosin ei ollut lähikoulun huono taso. Isäni laittoi minut tuohon valtion laitokseen, koska se oli halvin. Lukukausimaksu oli 50mk kun taasen lähin yksityinen yhteiskoulu veloitti 300mk.

Meidän on ymmärrettävä, että globalismi tuo kaikki maailman trendit myös Suomeen. Sitä ei edes kannata yrittää jarruttaa. Segregaatio eli eriytyminen kaikessa on tämän ilmiön ytimessä. Ihmisistä ei saada tasapäistettyä massaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nimissä. Eikä se ole edes tarpeen.

***

Hulluin ajatus on se, että kaikki totaalisti eritasoiset oppilaat pakotettaisiin samaan luokkaan ja kouluun. Ei yhteiskunta muiltakaan osin rakennu näin. Se on vain viherpunainen unelma.

Eri ihmisryhmät asuvat omilla alueillaan, käyvät omissa kapakoissaan, harrastavat eri asioita ja heidän ystäväpiirinsäkin on monella rajautunut itsensä kaltaisiin, koska heillä on yhteiset mielenkiinnon aiheet.

 

+1
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu