Kuka pelkää pahaa sutta – suomalainen

Euroopassa on saksalaisten tutkijoiden mukaan noin 15.000 sutta. Alue on pääosin tiheästi asuttu ja susia on silti yllättävän runsaasti mm Saksassa, jossa niitä on ainakin 400 yksilöä.  Saksa on hieman Suomea suurempi pinta-alaltaan, mutta väestöä on yli 80 miljoonaa.

Suomea pienemmässä Italiassa on 60 miljoonaa asukasta ja lähes 2.000 susihukkaa. Espanjassa susia on 2.500 -3.000.

Suomessa susia on noin 300. Maamme on harvaan asuttu ja susien aiheuttamat petovahingot valtio korvaa elinkeinonharjoittajille.

Susien tappamiseen on silti kova vimma. Onko meistä suomalaisista tullut neuroottisia cityihmisiä vai mikä selittää tämän kouhotuksen susien uhasta ja turvallisuudentunteiden järkkymisestä.

Syrjäseuduilla asuvien täytyy ymmärtää, että metsässä on muitakin eläimiä kuin ihmisiä ja se on otettava huomioon elämässään.

Kaupunkilaisten on taasen tajuttava, että koiramme vahingoittavat enemmän ihmisiä vuosittain kuin sudet vuosikymmeniin.

Susien tappamisen sijaan taistelukoirien ja aggressiivisten rotujen pito tulisi kieltää Suomessa.

+26
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu