Kyseenalaistan varhaisopetuksen tarpeen

Olen itse polvea, joka kasvoi kotinurkissa, naapureiden riesana ja isovanhempien luona kuusi seitsemän vuotiaaksi.

Jonkinlaiset hyvät tavat opin aikuisilta samoin opin neljän vanhana lukemaan ja vähän myöhemmin kirjoittamaan ja laskemaan. Luontoa opimme tuntemaan olemalla metsissä tutkimusmatkoilla aivan pienestä alkaen.

Täytyy myöntää, että laumasieluksi en oppinut koskaan ja kotikasvatuksesta puuttui opetus moninaisista sukupuolista ja seksuaalisista suuntautumisista. Vain namusedistä varoitettiin.

Tärkeä havainto on näin jälkikäteen se, että sukupolveni tutuista lapsista ei juuri kukaan ollut nuorena ahdistunut ja napeilla, näköalaton, huumeveikko, peukalo keskellä kämmentä arjen rutiineissa, tukihenkilöiden tai terapeutin tarpeessa eikä meitä vaivanneet minäkuvan vääristymät tai ongelmat syömisen kanssa.

Olen vakuuttunut, että lasten pitäisi antaa olla lapsia ilman ohjelmoitua ajankäyttöä ja aikuisten jatkuvaa ohjausta. Lapsuus on leikkejä varten ja oman mielikuvituksen sekä oma-aloitteisuuden kehittämisen aikaa ennen koulun alkamista.

Lasten stressitasoa ja ryhmään sosiaalistamista, joka on yksi suuri stressin aiheuttaja, ei kannata aloittaa yhtään liian aikaisin.

Aasian kehittyneissä valtioissa kuten Japanissa, E- Koreassa ja Kiinan kaupunkialueilla lasten järjestelmällinen opetus aloitetaan hyvin varhain. Singaporessa opetetaan jopa 5v vanhoille mm. sijoitustoimintaa varhaiskasvatuksessa. Monasti odotetaan, että nuori suorittaa kaksi akateemista tutkintoa.

Seurauksena on ollut, että jopa lapset tekevät itsemurhia paineiden alla. Heillä ei ole ollut edes lapsuutta. Vapaa-ajan tunnitkin vanhemmat täyttävät kunnianhimoisilla harrastuksilla ja ahdistavat lapsensa vaatimuksillaan.

**

Helsingin kaupunki ja OAJ:

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu pedagogiikka. OAJ korostaa varhaiskasvatuksen merkitystä, sillä se on perusta, jolle lapsen hyvinvointi, kehitys ja oppimispolku rakentuvat.

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu