Kyvytön lainsäädäntötyö

Meillä on jatkuvasti ongelmia heikkotasoisen lainsäädäntötyön takia. Ilmiselviin puutteisiin ja virheisiin lainsäädännössä ei kyetä puuttumaan viiveettä. Ihmiset joutuvat kärsimään turhaan ja selvittämään itse sotkuja, jotka olisi voitu välttää.

Tuore ongelma ovat  identiteettivarkaudet. Sen syy on lainsäädäntö, joka tekee lailliseksi oikeustoimet ilman henkilön vahvaa tunnistusta. Asian voisi hoitaa yön yli, jos kykyä löytyisi, mutta kaikki vie aina vuosia.

Meillä on EUssa kehittyneet, tehokkaat ja edulliset palvelut, joilla varmentaa henkilöllisyys luotettavasti. Silti ei saada kaikkia oikeustoimia pakotettua niiden käyttöön vaan kärsitään identiteettivarkauksista ja petoksista täysin turhaan.

Esimerkiksi yritykset, jotka tehneet sopimuksia identiteetin varastaneen kanssa, tulisi jättää ongelman maksumieheksi eikä sotkea millään tavoin siihen henkilöä, jonka identiteetti varastettu.

Meillä on 200 kansanedustajaa, joiden päätyö on lainsäädännön pitäminen ajantasalla. Sen lisäksi heillä on avustajat ja ministeriöiden virkamiehet käytössään. Silti he eivät saa edes itsestäänselviä virheitä korjattua lainsäädännössä ilman pitkällisiä prosesseja.

Mitä kaikki nämä ihmiset oikeasti tekevät?

Prosessit on kestoltaan minimoitava tarvittaessa lainsäädäntöä muuttamalla. On lisättävä ketteryyttä merkittävästi. Asiaa auttaisi se, ettei työssä käytetä juristeja mutkistamassa ja hidastamassa asioita ja kirjoittamassa surkeasti ymmärrettävää suomea.

+8
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu