Lahosieniä oikeusjärjestelmässä

Olen suuresti ihmetellyt oikeusoppineiden oikeuskäsityksiä tutkiessani lakiemme sisältöä ja oikeusistuinten päätöksiä.

Nyt satuin lukemaan esimerkin Hesarista oikeuden mädännäisyydestä Suomessa ja EUssa. Tapaus, jota toimittajat ansiokkaasti tutkivat, oli norjalaisen naisen murha, jonka tilasi hänen kurdimiehensä. Teko suoritettiin perheen loman aikaan lasten nähden miehen kotimaassa. Toinen lapsista sai myös osuman luodeista.

Mies tilasi murhan, koska vaimo ei tehnyt tarpeeksi kotitöitä ja otti omin luvin lainaa. Tappaahan se kurdilogiikan mukaan piti sitten. Kurdistanissa muijasta pääsee eroon vain 8.000 dollarilla.

Syyllinen karkasi kurdihallinnon vankilasta. Hänet oli jo tuomittu hirtettäväksi. Oikeudessa miehellä oli avustajat myös Norjasta, jonka kansalainen hän myös on.

Lyhyesti kerrottuna mies on nyt asunut vuosia Suomessa ja mennyt uudestaan naimisiin. Viranomaiset ovat pitkään tietäneet kuka hän on, mitä hän on tehnyt ja ettei hän ole kärsinyt mitään tuomiota kotimaassaan, Norjassa eikä täällä.

Lopputilanne monien vaiheiden jälkeen on se, että häntä ei edes aiota luovuttaa minnekään eikä syyttää mistään teosta.

Peruste on uskomattoman huvittava juristien hengenmaailman tuotos: miestä ei voi syyttää ja tuomita kahta kertaa samasta rikoksesta, vaikka mitä syitä tähän olisi – siis hän elää Suomessa vapaana miehenä.

EUn lainsäädäntö toimii samoin periaattein. Samaan juristien logiikka -sarjaan kuuluu rikosten vanheneminen. Normaali järki sanoo, että rikosta voidaan käsitellä niin kauan kuin todisteita on saatavilla, jotka auttavat ylittämään syytekynnyksen. Samoin syyte on voitava laittaa uudelleen vireille, jos merkittäviä uusia todisteita ilmenee, jotka muuttaisivat aiempia päätöksiä.

Eläköön Suomen ja EUn oikeusvaltiot, lainsäätäjät ja juristit! Pykäläuskovat vain levittelevät käsiään ja sanovat, että mitäs tälle voi. Lait ovat sellaiset. Ehkä niiden ei pitäisi olla. Pidetään parempana, että murhan tilannut saa kulkea vapaana, jotta  oikeusvaltio toteutuu.

HSn juttu:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009794072.html

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu