Lakiesitys sosiaaliturvattoman verotuksesta Suomessa
Hallitus on iltakoulussaan päätynyt luopumaan ns Maastapoistumisverosta ja korvaa sen uudella veroesityksellä.
Uuden lakiehdotuksen mukaan ne luonnolliset henkilöt, joiden Suomessa verotettavat vuositulot ovat vähintään 90.000€ ja, jotka luopuvat Suomen sosiaaliturvasta ja eräistä veroilla maksetuista kalliista palveluista kuten ilmaisesta koulutuksesta ja terveydenhoidosta itselleen ja perheelleen, saavat kiinteän 15% tasaveroasteen sekä ansio- että pääomatuloilleen.
Em. veroedun saaneilla on mahdollisuus ostaa puolivuosimaksua vastaan kansalaisten saamia palveluita kuten julkisia koulutus- ja terveyspalveluita.
Uusi laki antaa nämä edut jokaiselle ehdot täyttävälle Suomessa asuvalle riippumatta tämän kansalaisuudesta tai hänen maksamistaan veroista tai saamistaan ilmaisista palveluista muissa maissa.
**
Valtiovarainministeriö on tiettävästi laskenut tämän tuovan runsaasti tuottavia ammattilaisia ja sijoittajia Suomeen. Valtion verotulot kasvavat kymmenillä miljardeilla ja yleistä tuloveroastetta voidaan siis myös laskea.
Linkki tietolähteeseen olisi kiva, niin voisi ensin katsoa tarkat tosiasiat, ja sitten pohtia mitä mieltä siitä olisi.
Ilmoita asiaton viesti
Hanke on toistaiseksi salainen. Olen luvannut Sannalle, etten levitä asiaa Puheenvuoron ulkopuolelle.
Ilmoita asiaton viesti
Valehtelet!
Ilmoita asiaton viesti
”It wasn’t lies, it was just bullshit.”
Ilmoita asiaton viesti
Tuollaisessa maailmassa jokainen pääsi makaamaan niin kuin petaa. Viidentoista prosentin veroaste on kohtuullinen.
Monin paikoin julkiset palvelut hinnoittelevat itsensä ulos. Kunnalliseen hoitokotiin päätyvä ikäihminen maksaa eläkkeestään hoitokorvausta 80 prosenttia.
– tuntuu hyvin kohtuulliselta tuo rahoitusmalli.
Monen hyvinmenestyneen vanhuksen kannattaa sen vuoksi valita hoitokodikseen yksityinen hoitokoti. Se on sääli, rahoitusmalli karsii nimenomaan maksukykyiset asiakkaat ulos. Ja ilmaispaikoille tulevat köyhät eläkeläiset. No, sehän onkin vanha ”köyhäintalo”-ajatus pelkistettynä.
Ehkä kunnalliset hoitolaitoksetkin pärjäisivät maksavien asiakkaiden kilpailussa paremmin, jos vero siellä puolitettaisiin?
PS: Päiväunta mikä päiväunta. Solidariisuuden vastaista. Ja solidaarisuuden vastaista on aina kaikki väärä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei solidarisuus ole lakisääteinen eikä sitä tarvita työkykyisten tukiin yhtään. Sossun tuet ovat sairaita ja vanhuksia varten.
Kyllä tämä ajetaan läpi. Sanna sanoi niin, kun illalla vuelä juttelimme pitkään. Sanna oli jo vähän huppelissa. Hän oli niin helpottunut Suomen talouden pelastumisesta viime hetkellä, että joi vissiin kerralla valkkaripullon.
Hän mainitsi olevansa täysin kypsynyt vihervasemniston jatkuvaan veronkorotusvonkaamiseen. Sannallakin menee veroa 50% joka tilistä.
Mulle on tulossa VMn kansliapäällikön paikka vinkkipalkkiona.
Ilmoita asiaton viesti
Putin lupaa jos liitymme Venäjään siellä käytössä olevan 13% tasaveron eikä sosiaaliturvasta ja koulusta tarvitse luopua.
Ilmoita asiaton viesti
Vladilla on Lidlin hinnat. On se aika vesseli. Toisaalta eipä vero ole juuri enempää Virossakaan nykyään.
Tsekkaapa vielä alvin tasot.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuo ”hallituksen iltakoulussa esittämä verouudistus” nyt aivan mahdoton ole. Meillä Suomessa. Otan esimerkin elävästä elämästä.
Meillä oli lähimenneisyydessä valtiovarainministerinä taitava taloushlö (ei enää talousmies), joka oli samalla myös oikeusoppinut.
Tämä ajoi sinnikkäästi läpi verolakia, jonka nimi suurin piirtein oli ”Veronkiertäjien suuri katumus”-laki. Hän ajoi tätä lakiehdotusta lähes neljä vuotta, mutta turhaan. Kustannukset veronmaksajille vain 625 000€ miinus verot. Hän maksoi verot.
Jostakin syystä (hyväveli?) veronhallintokin oli innostunut tästä suuremoisesta ajatuksesta. Veronkiertäjien oli kaduttava tekojaan. Varsinkin ennen kuin Sveitsin pankin ennättävät laittaa heidät katumaan. Oli näet pelko, että sveitsiläiset soittaisivat Suomen verokarhulle ja ilmoittaisivat tälle suomalaisten veronvilppejä harrastavien rehellisten kansalaisten nimet ja saldot. Kiire tuli verovelvollisille, sillä katumuslaki ei tullut voimaan.
Avuksi tuli verovirkamies, asiantuntija, joka ymmärsi veronkiertäjien tuskan. Pian hän jo lähetteli neuvojaan katumustapauksia käsitelleille verovirkahlöille, että itsensä ilmiantaneita veronkiertäjiä kohdeltaisiin lievemmin kuin voimassa ollut laki vaati. Tiedonkulussa ei ollut nyt vikaa, yhteydet toimivat erinomaisesti ja uudet, käänteentekevät vero-ohjeet tavoittivat kaikki asianomaiset.
Lyhyyden vuoksi pistän tähän lopputuleman: jotkut veronkiertäjät täyttivät nyt oikeaoppisesti veroilmoituksensa. Niin taitavasti täyttivät, että saivat veronpalautuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Näen asian toisinpäin. Työkykyinen ja -ikäinen henkilö, joka maksaa hyvin vähän veroja on se veronkiertäjä.
Vapaassa markkinataloudessa tulisi olla jokin absoluuttinen minimisumma, jonka jokainen tällainen henkilö maksaa veroja eikä vain jokin prosentti siitä mitä on viitsinyt tehdä.
Sitä kutsun oikeaksi solidaarisuudeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo johtaisi siihen, että veroa voi olla joillakin enemmän kuin mitä on tuloa.
Parempi idea olisi se että työkykyisiä ei päästetä eläkkeelle. Työkyvyksi voidaan laskea vaikka ajokortti.
Ilmoita asiaton viesti
Laitat kännykän ja sähköpostin kiinni, niin kutsua ylimääräisiin harjoituksiin ei saada perille. Posti jakaa paperisen kutsun väärään kaupunkiin.
Ilmoita asiaton viesti