Lakkoaalto etenee – hyvä niin

Tauko paikallaan

Suomessa vedettiin kunnolla käsijarrua viikonloppuna. Työmarkkinat eivät toimi ja kaikki ovat väsyneitä pitkään jatkuneeseen tilanteeseen.

Onkin hyvä jäädä monen töistä ja rentoutua hetkeksi. Ei se maailma siihen kaadu. Säästyy ympäristökin, kun kuljemme, tuotamme ja kulutamne hetken vähemmän.

Lakot ovat osoitus monesta asiasta. Luottamuksen puute on pahin. Toiseksi pahin on lojaaliuden täysi kato. Siihen ovat työnantajat näyttäneet esimerkkiään.  Työnantajat ovat pitkään vetäneet köyttä kotiinpäin lisätäkseen voittojaan. Keinot ovat käyneet yhä härskimmiksi. Itsensä palkitseminen on täysin häikäilemätöntä kuten on kapean leivän vienti duunareiden pöydistä. Ennen kapea leipä oli edes pitkä. Nykyään se on lyhyt ja vielä kapeampi elinkustannusten noustessa nopeammin kuin palkat.

Yritysten ylin johto loistaa osaamattomuudella. Se ei pysty rakentamaan kannattavia bisneksiä ilman pienimpienkin palkkojen ja etujen leikkauksia. Mikä on tällaisen yritysjohdon osaamisen taso? Eihän kulujen leikkaus ole mikään taito kuten ei ole verovarojen uudelleenjako, joka on poliitikkojen työn ydin.

Aniharva poliitikko ymmärtää miten vaurautta luodaan. He eivät ole sitä itse koskaan tehneet. Sen sijaan poliitikkomme jakavat vähiä varojamme ventovieraisiin ja ostavat aseita, joilla emme tee mitään. Velkaa kasvatetaan kaikkialla. Vallitsee täydellinen idiotismi.

Syy talouden ja henkisen olon surkeuteen

Meillä on Suomessa surkea johtotaso sekä julkisella että yksityisellä puolella. Se ei kykene edes innostamaan eli inspiroimaan. Se jauhaa arvoista ja on itse arvoton ja isänmaaton ahne  rappioväki. Tästä on kyse.

Emmekä me ole maailman onnellisin vaan turhautunut ja jo nuorena väsynyt kansa, joka on menettänyt kykynsä  lisääntyäkin tällaisessa näköalattomassa yhteisössä.  Väki vain istuu tylsyyttään iltasella sohvassa ja tuijottaa Tanssii tähtien kanssa -epätodellisuutta.

 


Kuva: Suomen kansa laumana luonnossa, eksyksissä ilman kykenevää johtoa. © Juha Hämäläinen

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu