Miksi länsimaisuuden pakkovienti islamilaisiin maihin ei onnistu

Afganistanista on kirjoitettu valtavasti, mutta lopultakin hyvin suppeasti.  Huomio keskittyy raakuuksien päivittelyyn. Paljon on pohdittu tietenkin Venäjän ja länsimaiden sotilastoimia maassa. On myös yksityiskohtia myöten ihmetelty Afganistanin kansan  heimorakennetta ja uskonnollisia ryhmiä.

Suurin huuto ja parku on ollut USAn vetääntymisestä maasta. Se kuulemma oli väärin toimittu vasta 20 vuoden yrittämisen jälkeen. Jenkkien olisi pitänyt jatkaa miestensä tapattamista ja miljardien hyödytöntä polttamista.

Mistä tämä harha on peräisin ja mistä oikeus edes vaatia täysin afgaanien ulkopuolisten ihmisten ja näiden varojen uhraamista?

**

Kyse on sokeudesta nähdä, miksi Afganistan ei muutu. Syynä on islam ja asukkaiden uskomaton ylpeys.

60- ja 70- luvuilla Afganistan oli hyvinkin länsimaistunut maa. Moni nuori siellä eikä täällä ei tätä tiedä, koska on itse syntynyt vasta 80 -luvulla tai myöhemmin.

Afgaanien vastarinta on taistelua vieraita vaikutteita vastaan. He eivät ole MacDonalds -ihmisiä. Talebanit nousivat nimenomaan puolustamaan maan islamilaista kulttuuria. Siihen kuuluu länsimaisuutta vastaan taistelu kaikilla alueilla. Se koskee lainsäädäntöä, ihmisten vapauksia, naisten oikeuksia, perhe-elämää, pukeutumista, taiteita ja kulttuuria kuten opiskelun sisältöä.

Tiivistettynä islam on uskonto, joka sisältää valtiojärjestelmän. Tämän takia länsimaisen järjestyksen vienti on mahdottomuus. Sen esteenä on islam.

Maailmassa on noin 50 muslimivaltiota eli maata, jossa islam on määräävässä asemassa. Olen näistä monissa käynyt ja työskennellyt.

Kokemukseni vapautumisen esteistä on kaikissa sama eli islam. Se tulee joko heti vastaan maahan tullessa tai se vaikuttaa vahvasti pinnan alla. Lopputulos on, että ihmiset ovat alistettuja islamille ja sharia -laeille. Ne ovat kiveen hakattu ja muuttamattomia.

Kun 300.000 afgaanihallituksen hyvin varusteltua sotilasta antoi periksi 60.000 miehen talebanijoukoille niin on selvää, ettei maata voi edes pakolla ulkopuoliset muuttaa. Kun 40 miljoonan kansa taipuu pienen talebanin edessä niin sitä ei selitä muu kuin, että kansa kannattaa tätä järjestystä. Sotku kuuluukin ihan afgaanien itsensä hoidettavaksi.

USA ja muut länsivallat tekivät aivan oikein päättäessään poistua maasta kuten USA teki Vietnamissa.

 

+25
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu