Maailmanhalaaja – laita tetsarit päällesi ja lähde itse sotimaan

Hesari kunnostautuu päivittäin maailman halaajana. Tänään kirjailija Elina Hirvonen vaati Hesarissa, ettei Afganistanin naisia saa unohtaa maan siirtyessä talebanien hallintaan.

Suomalaistenkin pitäisi lähteä kuulemma Afganistaniin sotimaan hullujen heimojen ja lahkojen keskelle.

Suomen hallitus haluaa myös olla kokoaan suurempi toimija maailman konflikteissa.  Ulkoministeri Haavisto voisi näyttää esimerkkiä osallistumalla itse voimatoimiin kriisialueilla.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008189704.html

***

Asiahan on niin, että näihin sisällissotiin sotkeuduttaessa ei ole kyse enää  rauhanturvaamisesta vartiokopilla seisten kuten aikanaan Kyproksella tai Golanilla, kyse on jatkuvasta sotimisesta ja tappamisesta sekä sissisodasta.

Ulkomaiset toimijat joutuvat laittamaan oman henkensä ja terveytensä riskille puuttuessaan näihin kriiseihin paikan päällä.

Afgaaninaisten tai minkään ryhmän oikeuksia ei taata kansalaisaktivismilla muslimimaailmassa, jossa puhdasoppiset islamilaiset voimat jylläävät. Siellä puhuu vain ja ainoastaan voima. Talebanit ovat loistava esimerkki ryhmästä, jonka kanssa eivät neuvottelut auta eivätkä sopimukset pidä.

Heti, kun nämä partajeevelit pääsevät vahvoille, he pyyhkivät sitoumuksillaan peppunsa, vasemmalla kädellä toki.

***

Ihmettelen mitä ajattelee kirjailija Elina Hirvonen vaatiessaan muiden ottavan tämän sotilaallisen riskin, joka ei ole edes tuottanut mitään. 

Miksei hän itse näytä esimerkkiä, vedä tetsarit päälleen ja lähde puolustamaan afgaanien naisia. Helppohan se on Hesariin mielipiteitään kirjoitella.

Juttunsa lopussa Hesari toteaa ”Vieraskynät ovat asiantuntijoiden puheenvuoroja, jotka HS:n toimitus on valinnut julkaistaviksi.” Millä tavoin kirjailija on sotilaallinen asiantuntija ja mihin Hesari pyrkii kolumnillaan? Se jää epäselväksi.

Luulevatko he USAn palaavan Afganistaniin poikiaan tapattamaan, kun progressiiviset Suomessa ääneen sitä  vaativat.

***

Olisi paljon hyödyllisempää kirjoittaa musliminaisten asemasta EUssa ja Suomessa. Siihen voisimme vaikuttaa paljonkin.

Tuhansien muslimiperheiden naiset ovat Suomessa alistetussa asemassa. He ovat liian usein edelleen hunnutettuja lastentekokoneita, jotka kahlitaan kotiin miesten pukeutuessa vapaasti länsimaisesti ja viettäen aikaansa keskenään.

Tyttöjä pakkonaitetaan ja ympärileikataan Suomessakin  ja alistetaan sharialain outouksille sekä miesten määräiltäviksi.

Kontrasti on räikeä eikä sellaista tulisi sallia länsimaissa lainkaan vetoamalla vähemmistösuojaan ja moniarvoisuuteen.

 

+28
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu