Maanpuolustusvelvollisuus oikeusvaltiossa

Mediassa ovat taasen lisääntyneet jutut nuorista miehistä, jotka ahdistuvat varusmiespalveluksessa. Heitä pitäisi ymmärtää kuulemma ja vapauttaa kaikesta vanhanaikaisesta äkseeräyksesta. Osalle ei käy edes siviilipalvelus.

Nykynuori on herkkä. Hän joutuu paniikkikohtaukseen, kun tukka leikataan armeijassa, alikersantti huutaa ja koko ajan on pakko tehdä mitä käsketään. Kukaan ei kysy mitä varusmies oikeasti haluaisi tehdä kuten lukea filosofiaa tai Aku Ankkaa. Kamalinta on herätä kuudelta ja lähteä lenkille. Öitä ei saa pössytellä kavereiden kanssa.

Muutama kuukausi poissa äidin helmoista ajaa psykoosiin, tyttö- tai poikaystävä jättää ja opinnot sekä uralla edistyminen pysähtyvät ja maa menettää Nobel-tason neron vain varusmiespalvelun takia.

Lopulta vatsa menee sekaisin kaikenlaisten intoleranssien vaivaamalla nuorella. Ei voi syödä sitä eikä varsinkaan tätä. Kuntokaan ei riitä. Eräskin varusmies oli huippukunnossa eikä jaksanut silti. Käveli Cooperin testissä peräti 2 700 metriä. Olympiatason atleetti.

***

Kenen nuuluu Suomea puolustaa?

Lukuisa palveluksen väistävä miesjoukko halunnee asua turvallisessa Suomessa. Kenen tehtävä on vaarantaa henkensä heidän puolestaan? Miten on mahdollista yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa änkyttävässä maassa tämä erottelu.

Luuleeko joku vihervasemmistolainen, että asepalvelus on jokin etuoikeus ja nautinto, elo metsässä, teltoissa ja kasarmeilla, kun on ilmainen ylöspito. Luuleeko joku, että kylmässä ja sateella on kivaa ryömiä ojanpohjia tai kantaa kymmeniä kiloja taakkoja maastossa tai olla nukkumatta kunnolla päiviin. Tai luullaanko, että on kivaa nuorena poikana komentaa ja vetää perässään valittavia toisia varusmiehiä.

Mitä on sitten varusmiehen elämä sotatilanteessa. Sitä en viitsi tässä edes eritellä.

***

Olisiko niin, että pehmoilu tekee nuoristamme entistä neuroottisempia ja yliherkkiä. Ei enää kestetä mitään sen paremmin henkistä kuin fyysistä rasitetta. Nuoren on siviilissäkin entistä vaikeampi pärjätä itse. Kaikkeen on oltava tukea ja terapiaa. Ei tämä hyvältä näytä.

Velvollisuuksista ei saa edes mainita nykyään. Eräillä on vain oikeuksia. Tällainen on oikeusvaltio.

+8
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu