Mainio Iltalehden pääkirjoitus

Koin harvinaisen positiivisen tunteen lehdistöä kohtaan luettuani Iltalehden pääkirjoituksen.

Kirjoitus toteaa, että Koraanin tai Raamatun polttamisen tulisi olla Suomessakin laillista. Nyt se ei ole.

Jutussa perustellaan hyvin, miksi uskonrauha ei voi rajoittaa sananvapautta vain sen takia, että joku pahoittaa mielensä, kun arvostellaan uskonnon pyhiä asioita kuten sen kirjoituksia.

Me emme saa luopua mielipiteiden ja julkisen arvostelun vapaudesta siksi, että jokin uskontokunta ei tätä hyväksy ja tarttuu väkivaltaan. Tällaiseen painostukseen ei tule myöntyä.

Mikään oppi ei ole arvostelun yläpuolella. Uskonnon ydin on sana usko. Voit uskoa tai olla uskomatta ja perustella julkisestikin miksi uskot tai et usko. Vapaus on oltava molempiin.

 

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/df26f7bd-5fef-46ae-92aa-b997b0774515

 

Kuvaraportti tutultani Ruotsista uskonnolliseen väkivaltaan liittyen;

+4
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu