Marinin hallitus oikeilla linjoilla soten palveluiden yksityistämisen suhteen

On ilo olla välillä tyytyväinen hallituksen toimiin. Nyt on näin asianlaita terveyspalveluiden yksityistämisen rajoittamisen suhteen.

Sijoittajien hyeenalaumat ovat pitkään kuolanneet pääsyä verovaroin maksettavaan eli riskittömään hoitobisnekseen.

Nyt voi käydä kuten pitää eli laaja-alaiset hoitoaluekohtaiset  terveysbisnekset ja jo tehtyjen sopimusten jatkokaudet ovat vaarantumassa.

Onhan niin, ettei ole oikein lihottaa sen paremmin koti- kuin ulkomaisia keinottelijoita ihmisten perustarpeiden avulla. Olemme nähneet mihin se on johtanut muualla maailmalla.

Palveluntarjoajasta tulee isäntä talossa ja näitä käenpoikia on puolimahdoton saada järjestykseen tai poistettua. Lisäksi alan kehitys on kaikkialla johtanut palveluyhtiöiden kasvuun ja määrän pienemiseen sekä hintojen jatkuvaan nousuun.

Käytännössä valta terveyspalveluiden hinnoitteluun on sillä osapuolella, jolla on palkkalistoillaan vasarapää erikoislääkäreistä. Ne ovat tämän taiston vääntökanki. Se vääntökanki ei ole siis palvelun maksajan maksuhalu kuten erheellisesti luullaan.

Yksityistäminen on sairaus, kun sitä ujutetaan väkipakolla yhteiskunnan perusinfraan.  Julkiset palvelut voivat olla kustannustehokkaita ja korkeatasoisia. Kyse on siitä miten toimintaa johdetaan ja kenen ehdoilla.

Yksityisen omistuksen ainut houkutin omistajille on voiton maksimointi ja kustannusten leikkaukset. Ne eivät mene koskaan yksiin yleisen edun kanssa, jos se menettää kontrollinsa.

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu