Marinin ontto uudenvuoden puhe

Pääministerin uudenvuoden puhe oli tyhjää mutta mahtipontista luettavaa. Sanna Marin asetti tavoiteohjelman, jonka saavuttamisen keinoista hänellä ei ole oikeasti kokemusperäistä tietoa eikä siten riittävää ymmärrystä.

Hänen mukaansa ohjelman painopistealueet ovat:

1) koulutus, tutkimus- ja innovaatiotoiminta

Hallitus ei kokonaisuutenakaan osaa edes innovoida omissa toimissaan. Kuinka se kykenisi taloudellisen reaalituotannon tai tutkimuksen innovointia edistämään.

Hallituksen osaaminen perustuukin vain verovarojen jakoon oppilaitoksille ilman käsitystä varojen tuotosta.

2) vihreä siirtymä,

Tämä ilmenee ihan väärällä tavalla. Ihmisiä siirretään Suomessa asumaan kaupunkien betonislummeihin pois Suomen vihreästä luonnosta, jota riittäisi Helsingissäkin määrättömästi.

Suomen punavihreä paniikkiliike on lähinnä naurettava ottaen huomioon maamme täysin mitättömän vaikutuksen globaaleihin ympäristöongelmiin.

3) Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn turvaaminen,

Mistä yksikään hallituksen jäsen olisi oppinut jotain kansainvälisestä kilpailusta. Hehän eivät osaa edes Suomen maaetuja ajaa EUssa. Se osaaminen puuttuu Mariniltakin.

Olisikin ollut toivottavaa, että hallituksessa olisi useita käytännön talouselämässä toimineita eikä vain poliittisia broilereita ja järjestöihmisiä, jotka eivät ole eläessään tuottaneet, myyneet ja toimittaneet mitään maailman markkinoille.

4) kestävän infrastruktuurin ja digitalisaation vahvistaminen,

Digitalisaatio on erinomaisen kehittynyttä Suomen talouselämässä. Julkishallinto laahaa 10-15 vuotta jäljessä ja jarruna on valtava byrokratia.

Kestävällä infrastruktuurilla ymmärtäisin tarkoitettavan vaikkapa kunnossa olevia maanteitä, joissa ei hajota autoaan. Hallitus tarkoittaa jotain muuta.

5) työmarkkinoiden toiminta, työttömille suunnatut palvelut ja työelämän kehittäminen sekä

Marin ei tiedä, ettei valtiovalta voi työmarkkinoita kehittää. Ne ovat jo olemassa. On työn kysyntä ja on tarjonta. Ne muodostavat työmarkkinan.

Työttömien palveluita on enemmän kuin liikaa. Työntekijä kyllä löytää työn nykyisillä välineillä, jos sellaisia on yleensä saatavilla ja työnteko kiinnostaa. Nyt ei näiden palveluiden takia tarvitse ottaa työtä vastaan, kun tuillakin pärjää.

Työelämää ei kehitetä lyhentämällä työviikkoa yhdellä päivällä. Työ toki siitä kevenee. Marinille tekisi hyvää olla muutama vuosi Aasiassa tutustumassa siihen miten töitä tehdään ja pärjätään globaalissa kilpailussa ja tehdään työttömiä länsimaihin.

6) sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuuden vahvistaminen ja kustannusvaikuttavuuden lisääminen

Palveluita on enemmän kuin tarpeeksi. Niiden maksajia vain on liian vähän. Kustannusvaikuttavuus sen kuin kasvaa hallituksen nostaessa verotusta. Se onkin ainut asia, jonka hallituksemme ovat aina osanneet.

Sotesta en viitsi enää kirjoittaa. Jokainen näkee mikä torso se on, kun katsoo kuvaa soten organisoinnista.

***

Marin kruunaa puheensa seuraavalla: ”Meidän on rakennettava tulevaisuuttamme kestävämmällä tavalla ja hakien tasapainoa ihmisen ja luonnon välillä. Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja luonnonvarojen kestämätön käyttö ovat ihmiskunnan suurimpia ongelmia. Meidän on luovuttava osasta vanhoista tavoistamme, jotta lapsillamme ja heidän lapsillaan on mahdollisuus hyvään ja ihmisarvoiseen elämään. Samalla voimme luoda uutta yritystoimintaa, työtä ja hyvinvointia.”

Marin jättää kokonaan mainitsematta pääsyyt globaaleihin kriiseihin. Ne ovat  järjetön ylikansoitus ja väestönkasvu, jotka tuottavat niin ympäristöongelmat kuin aseelliset kriisit. Vain väestöä vähitellen pienentämällä luodaan tuleville polville mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään. 

Ilman esimerkkejä jää myös se miten luodaan uutta yritystoimintaa, työtä tai kasvua, joilla hyvinvointi maksetaan

Totuus on, ettei pääministerimne sitä oikeasti tiedä eikä hänen hallituksensa. Lopultakin kaikki jää demareiden vakiovälineeseen,  tulonsiirtojen eli verotuksen lisäämiseen. Sama on tuo konsti EUn velka- ja yhteisvastuu-unionissa, jota Marin kutsuu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineeksi. Siitä ollaan nyt tekemässä pysyvä väline.

***

Pääministeri tiivistää näkemyksensä siihen, että ”katse on suunnattava omasta nenänkärjestä pidemmälle.”

Korjaan Marinia ja sanon, että hänen ja hallituksensa on suunnattava katseensa omasta harhaisesta ideologiasta reaalimaailmaan ja aloitettava se kotimaastaan.

***

Soten himmeli © STM. Mallista puuttuvat vain potilaat ja hoitohenkilökunta. Mitäpä heistä. Tehoa, laatua ja kustannusvastaavuutta saadaan pelkällä byrokratialla ja koordinoinnilla Suomen kansalle.

T. Hallitus

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu