Kun oikeus edistää vääryyttä

Palaan mieliaiheeseeni eli Suomen oikeusjärjestelmän ja lakien umpimätään tilaan.

Jo pitkään julkisuudessa oleva juttu nelikymppisestä miehestä, joka joutuu maksamaan elatusmaksuja toisen lapsesta, on palannut otsikoihin.

Nyt on rikosilmoitus tehty toimittajista,  jotka ovat kantajan mukaan syyllistyneet yksityiselämää loukkaavan tiedon julkistamiseen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9393d3c6-95f9-469f-b299-2bfc12c1c130

**

Kyse on tilanteesta, jossa mies oli ollut naimisissa naikkosen kanssa, joka juoksi vieraissa, tuli raskaaksi ja antoi miehensä luulla tämän olevan lapsen isä.

Mies pääsi myöhemmin sattumalta perille vaimonsa petoksesta ja erosi saman tien. Hän vaati isyyden ja elatusvelvollisuuden purkua hieman myöhässä, koska hänellä ei ollut tilanteesta tietoa aiemmin.  Lain säätämä valitusaika päättyy kahdessa vuodessa.

Nyt juttu saattaa mennä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

**

On täysin käsittämätöntä, että miehen oikeuksia voidaan lain väkivallalla polkea tällä tavoin. Hän joutuu kärsimään kymmenien tuhansien kulut toisen lapsesta, vuosien oikeusprosessin ja pettymyksen sekä häpeän vaimonsa petoksen takia.

On myös järjetöntä soveltaa rikoksiin ja vääryyksien oikaisuun mitään määräaikoja vaan mahdollistaa oikaisut niin kauan kuin todisteet ovat saatavilla eli tässä tapauksessa isyystesti.

Nyt sitten toimittajatkin ovat tulilinjalla tilanteesta kertoessaan.

Petoksen tehnyt nainen ei saa mitään rangaistusta vaan jatkaa tyytyväisenä elämäänsä yksityisyyden suojaa nauttien. Hän saa rötöstensä jälkeen käyttää lakia vielä suojanaan, mikä on absurdia.

Tällaisesta naisesta tulisi julkisesti varoittaa miehiä, etteivät he joudu myös huijatuiksi.

Tällä oikeuskäytännöllä ei ole mitään tekemistä lapsen oikeuksien ja edun kanssa. Jollei lapsen oikeaa isää löydetä ja saada tilille niin lapsen elatusvelvollisuus on vain äidillä. Puuttuvat rahat saa sossusta eikä niitä oteta syyttömältä väkipakolla. Tätä ei juristin ja lainsäätäjän aivoilla ymmärretä ilmeisesti.

**

Esimerkki on yksi lukuisista, jotka vahvistavat lainsäädännön olevan arvoiltaan umpimätä. Lainsäätäjä ei myöskään saa välittömästi ja tarvittaessa takautuvasti korjattua tällaisia vääryyksiä kuten nyt olisi syytä tehdä. Se tarvitsee vuosia typerien prosessien pyörittelyyn eikä lopputuloksesta ole varmuutta.

Vääryyttä kärsinyt kansalainen joutuu joka kuun alussa 18 vuoden ajan repimään lompsastaan satoja euroja tämän sirkuksen maksumiehenä ja klovnina.

Eläköön oikeusvaltio Suomi – mielellään mahdollisimman vähän aikaa.

 

+19
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu