Materian määrä on laskettu – entä sitten

Ihmisen nerous on kovin suhteellista. Nyt tutkijat ovat laskeneet Kosmoksen kokonaismassan. Se on 66 miljardia biljoonaa kertaa Auringon massa.

Kosmoksesta on 31,5% ainetta, josta viidennes ”tuntemaamme” materiaa ja loput pimeää ainetta. Loput kokonaisuudesta eli 68,5% on pimeää energiaa.

Entä sitten?

Emme suhteellisesta ottaen tiedä Kosmoksesta yhtään sen enempää kuin keskiajalla. Emme tiedä mitä pimeä aine tai energia on. Se on kuin eetteri, jonka luultiin olevan jotain todellista 200 vuotta sitten. Uskomme Kosmoksen syntyneen alkuräjähdyksessä tyhjästä, mutta nauramme ihmisille, jotka uskovat erilaisiin luomiskertomuksiin.

Emme tunne Kosmoksen rajoja tai onko niitä edes. Emmekä ole haasteen kokoon nähden yhtään enempää valloittamassa avaruutta kuin kivikaudella.

Emme osaa edes elää ihmisiksi Maassa, pitää huolta ympäristöstä ja lisääntyä järkevästi. Jälkimmäisestä ongelmasta puhuminenkin on nimetty rasismiksi.

Meillä on vain valtavan suuret luulot itsestämme kuten on pienellä ylämaaterrierilläni.

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu