Meiltä puuttuu työvoimaa, mistä on kyse?

Jussi Pyykkönen ja Sami Pakarinen kirjoittivat eilen Hesarin Vieraskynässä tarpeesta saada Suomeen jopa 200.000 muuttajaa töihin. Työvoimapula on kasvava.

Pyykkönen on konsultti PTCS Oy:ssa. Pakarinen on johtaja Elinkeinoelämän keskusliitossa (EK).

Ongelma on todellinen  mutta esitetyt ratkaisut lapsellisia. Oikea työperusteinen maahanmuutto ei ole ihmisten haalimista kehitysmaista Kelan luukulle ja perheiden yhdistelyä tai heidän kouluttamistaan lähes nollasta aloittaen. EKn kaveri ja konsultti ovat ilmeisesti viherpunaisen ajattelun uhreja. Selvästikään heillä ei ole omaa kokemusta ammattilaisten maahanmuuton vaikuttimista maailmalla.

Suomeen kaivataan nuoria koulutettuja kielitaitoisia ihmisiä, jotka itse järjestävät muuttonsa, asuntonsa ja työpaikkansa etsimisen ilman erityisiä integrointitoimia.  Vain tekemällä Suomesta houkuttelevan kohdemaan, saamme oikean tyyppisiä muuttajia, joita ei tarvitse paapoa kuin lapsia. Työn on tuotettava riittävä palkkataso eli verotuksemme on kevennyttävä nykyisestä tai palkkojen noustava.

Riittävän palkkatason voi maksaa vain hyvin kannattava yritys. Niitä on Suomessa liian vähän. Se on se todellinen ongelma.

On suuri joukko ”yrityksiä”, joilla ei ole mitään edellytyksiä maksaa kuin peruspalkkoja. Siksi ne haluavat maahan muuttajia tekemään halpatyöt, jotta edes  omistajat itse voisivat vaurastua.

Järkevintä on ottaa Suomeen muuttajia, jotka ovat ammattilaisia ja koulutettuja. Tukia saavat kotonaan lököilevät sadattuhannet työkykyiset suomalaiset on pakko-ohjattava juuri niihin halpatöihin tukiaan vastaan ja vaikka kuntiin ja valtiolle. Näin saadaan tukirahoille vastinetta ja toisaalta oikeanlaatuista muuttoa Suomeen.

Suomi kiinnostaa monia ulkomaalaisia koulutettuja ympäri maailmaa, jotka ovat kyllästyneet kotimaidensa liikaväestöön, syrjintään, liikenneruuhkiin, kuumaan ilmastoon, saasteisiin, tauteihin, vaarallisiin eläimiin, rikollisuuteen, heikkoihin palveluihin, lasten heikkoon koulutukseen ja epävakaisiin poliittisiin oloihin. Minulla on ollut kolleegoja kymmeniä eri kansallisuuksia ja nämä asiat ovat aina selkeästi esillä.

Silti, jotta muutto kiinnostaisi osaajaa, on hänen voitava työllään vaurastua. Se on yleinen vaatimus ja on ihan turha odottaa  joukoittain tulijoita suomalaisten keskipalkoilla ja tällä verotuksella. Meidän EU-maihin verrattuna hyvin heikko eläkkeiden taso ja palkkavastaavuus edelleen estää muuttopäätöksen syntymistä.

**
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009027114.html

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu