Mihin on kadonnut kykymme selvitä henkisesti

Suomalaiset lukivat ikävän uutisen Vantaan koulusurmasta. Itseasiassa siitä tullaan lukemaan pitkään kiitos median ja erilaisten asiantuntijoiden ansaintalogiikan.

Surma vaikuttaa luonnollisesti surmaa lähellä olleisiin suurestikin. He voivat tarvita henkistä tukea teon käsittelemiseksi pois päiväjärjestyksestä, koska sen valtaan ei kannata eikä voi jäädä.

Mitä tulee meihin muihin suomalaisiin niin en todellakaan ymmärrä asiantuntijoiden jauhamista median tukemana ihmisten laajasta tarpeesta saada tukea ja terapiaa tapahtuman vuoksi. Täysin ulkopuolisille perheille ja aivan jossain muualla Suomessa pitäisi olla tukea ja vanhemmille neuvontaa miten kertoa koulusurmasta lapsilleen ikäänkuin aikuinen ei sitä osaisi itse tehdä.  Tietenkin lisää resursseja tarvittaisiin kaikkialle  kouluihin asiaa käsittelemään ja asiaa pitäisi jauhaa varhaisopetuksessakin.

Ihmisten tunne-elämä ja mielenterveys ei voi olla niin epästabiili, etteivät he pysty kestämään tällaista uutista ihan itsekseenkin, vaikkei tapahtunut olisi millään tavoin edes lähellä heitä.

Uutisen mukaan tytöistä puolet tuntee yleisesti merkittävää ahdistusta. Jotain paljon vakavampaa on käynyt Suomessa kuin yksi ikävä, mutta erittäin harvinainen henkirikos. Maailma on päivittäin täynnä hengen vievää väkivaltaa, on aina ollut, ja siitä uutisoidaan tauotta.

Emmehän voi tuudittautua Suomessa sellaiseen naiviin ajatukseen, ettei täällä mitään ikävää voi käydä, että olemme turvassa sellaiselta. Rajanaapurimmekin  käyvät koko ajan sotaa. Venäjä tappaa kaikenikäisiä joka päivä. Ruotsissa käydään sisällissotaa, jota vetävät usein alaikäiset tappajat, joiden juuret ovat muualla kuin Ruotsissa.

Suomi kansainvälistyy. Se näkyy kaikessa eikä vain positiivisesti. Saamme ikäviä vaikutteita vieraista kulttuureista. Ne tulevat meille paitsi massamuuton niin median kautta. On turha ihmetellä näiden seurauksia.

Suomalaisten on kasvatettava kaiken ikäisten resilienssiä eli henkistä kestokykyä eikä sen vastaista käytöstä ja avuttomuutta kestää maailmaa, jota kuitenkin halutaan halata.

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu