Miksi arvaamaton koira lopetetaan, mutta rikollinen saa jatkaa tappamista

Korkein oikeus tuomitsi kaksi kertaa vierasta ihmistä vaarattomasti purreen koiran lopetettavaksi. Oikeuden mukaan omistajan olisi pitänyt heti ensimmäisen kerran jälkeen kouluttaa koira niin, että se olisi lopettanut puremisen kertaheitolla.

No jokainen koirien kanssa pidempään elänyt tietää, ettei koiraa voi kouluttaa niin, ettei se varmuudella koskaan purisi. Se on yhtä kohtuuton vaatimus kuin kouluttaa puolisonsa niin, ettei hän koskaan valita tai nalkuta.

Oikeustieteen professorin mukaan laki ei anna koiralle oikeutta elämään. Se on  juridisesti vain esine eli irtainta omaisuutta.

**

Tässä yhteydessä on hyvä miettiä näin oikeusvaltiossa, miksi kaksi tai useamman kerran tappanut ihminen saa oikeuden jatkaa elämäänsä ja miksi yleensä aina myös tilaisuuden tappaa taas uudestaan.

Miksi suvaitsemme tämän älykkäimmälle eläinlajille, joka ei toimi vaistonvaraisesti vaan hyvin harkiten ja tietoisena tekojensa seurauksista uhrille ja tämän läheisille.

Onko tappajan uhri vain esine, jonka elämällä ei ole lainsuojaa.

 

Åhttps://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000010123577.html

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu