Miksi EUn poliitikot edelleen sallivat pankkiyhteydet veroparatiiseihin

Ylen uutinen kertoi lisää suomalaisten veroparatiisien käytöstä. Eero Heinäluoma näytti olevan ainuita  poliitikoitamme, joka edes paheksui uutisen kertomaa julkisuudessa.

Jotain on vakavasti pielessä, jos joku uskoo uutisen väittämää, ettei tähän veroparatiisien käyttöön liity mitään laitonta.

Ilmiöön syvällisesti perehtynyt brittijournalisti ja entinen Financial Timesin toimittaja Shaxson toteaa, ettei ole keksitty mitään asiallista tarvetta yrityksen eikä varsinkaan yksityishenkilön veroparatiisitileille ja säätiöille muuta kuin rikolliset tarkoitusperät. Mitään muuta syytä ei ole omistusoikeuden tai omaisuuden piilottamiselle olemassa.

Säätiöt ovat peribrittiläinen tapa piilottaa omistajuus. Säätiön voi perustaa kuka vain, säätiöistä ei ole ilmoitusvelvollisuutta, niitä ei luetteloida eikä sen edunsaajia.

Brittien seitsemässä veroparatiisissa hallinnoidaan säätiöiden kautta arviolta 50.000.000.000.000 dollarin  varallisuutta.  Se on 190 kertaa Suomen BKT. Saamatta jääneet verotulot rasittavat kahden kolmen tonnin palkoilla kitkuttavia Suomessakin.

Veroparatiisit ovat myös rikollisen rahan säilytys- ja välityspaikka. Pelkästään kehitysmaiden korruptoitunut eliitti on varastanut kotimailtaan veroparatiiseihin noin kuusinkertaisen summan verrattuna kehitysmaiden valtion velkoihin, joiden määrää pidetään mahdottomana näiden maksaa takaisin.

Totuus EUn johdon halusta kitkeä tämä massiivinen petos pois on, ettei se ole sitä koskaan edes tosissaan harkinnut. Sillä on itsellään lypsylehmä tuossa ojassa.

 

 

+21
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu