Miksi kurdit ovat vaikeuksissa

Miksi kurdeilla menee huonosti kansana

Tunnen useita kurdeja. He ovat eri maiden kansalaisia; iranilaisia, syyrialaisia, turkkilaisia, irakilaisia ja myös suomalaisia täällä pitkään asuneita sekä syntyneitä.

Kurdeja on kaikkialla nykyään. Mistä tämä kertoo? Se kertoo kurdeihin itseensä liittyvästä ongelmasta eikä pelkästään heidän vainostaan.

Kurdit ovat muiden alueen kansanryhmien tapaan asuttaneet yhteistä aluetta vuosituhansia. Mutta he eivät sopeudu mihinkään ympäristöön vaan ovat usein separatisteja, jotka ovat aina myös tarttuneet väkivaltaan. Ovatko kurdit aina olleet sorrettuja ensin vaiko separatisteja ja kapinoijia itse ensin?

Kurdeilla ei ole kulttuurissaan mitään syytä kapinointiin kulttuurinsa säilyttääkseen. He ovat hyvin samanlaisia asuinalueensa muihin muslimeihin nähden ja vain aniharva kurdeista on muu kuin muslimi.

Nyt Turkin toimet Syyrian puolella ovat toki aggressiivisia ja myös tavoittelevat mennyttä ottomaanien suuruutta pitkällä jänteellä, mutta niihin toimiin on myös syynä kurdien halu muodostaa Turkin rajat ylittävä virtuaalinen kurdivaltio. Se ei tietenkään Turkille käy ja Turkki käyttää tilanteen hyväkseen.

Soisin kurdeille oman valtion, mutta tiedän, että se on jokseenkin mahdotonta ja, että he sotisivat sielläkin klaaniensa ja heimojensa kesken tauotta. Heidän kulttuurinsa on menneiltä vuosisadoilta ja tuo mukanaan nuo ongelmat.

Kurdit koetaan epälojaaleiksi kotimailleen. Se on iso ongelma kenelle vain missä vain.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu