Miksi suomalaiset eivät työllisty ulkomaille

On ihmeteltävä miksi meillä on niin mieletön määrä yhteiskunnan tuilla eläviä työikäisiä ja työkuntoisia eikä kukaan puhalla tätä tukipeliä jo poikki.

Muualla maailmalla työn ja parempien ansioiden perässä mennään paitsi kotimaan sisällä niin maasta ja mantereelta toiseen. Näin tehdään kaikissa ammattiryhmissä taksikuskeista, kotiapulaisiin, insinööreihin, lääkäreihin ja yritysjohtajiin.

USAn talous romahtaisi lopullisesti, jos sen työvoima jämähtäisi asumaan paikalleen johonkin keskilännen kylään, josta työt loppuneet. Se ei onnistu, koska USAssa ei makseta siitä, että jää makaamaan kotiin ja elämä maksetaan tulonsiirroilla. Moni perhe muuttaa useamman kerran eläessään pitkin poikin liittovaltiota ansaitakseen leipänsä tai nostaakseen ansioitaan tai koulutuksen perässä.

**

Aasiassa asuessa kiinnitin huomiota samaan. Ihmiset hakeutuivat massoittain töihin paitsi naapurimaihin niin myös  varakkaisiin arabimaihin ja länsimaihin. Näin tehdään, vaikkei yleensä perhe seuraa mukana vaan jää kotimaahan. Tätä jälkimmäistä perheen eriytymistä en pidä kylläkään hyvänä asiana varsinkin, jos siirtotyöläinen ei pysty tienaamaan paljon muutamassa vuodessa.

**

Olen sitä mieltä, että jos suomalainen työtön ei suostu ottamaan vastaan mitä tahansa töitä tarjolla on ja siksi pitää tuottaa maahan työntekijöitä, on edellytettävä, että myös suomalaiset hakevat töitä ulkomailta.

Taloutemme romahtaa joutuessamme maksamaan mukamas töihin tulevien mamujen elin-, sopeutumis-, terveydenhoito- ja koulutuskulut ja samaan aikaan omien työttömien ja työkykyisten tuet ja elämän. Järjestelyn tehottomuus on näin kustannuksiltaan huippulukemissaan.

**

Pehvat ylös sohvalta ja töitä sekä parempia ansioita, työkokemusta ja kielitaitoa hakemaan maailmalta!

Pelkästään Saksa voisi työllistää kaikki työttömämme hyvin erilaisissa töissä. Ulkomaille voi myös mennä opiskelemaan. Oppilaitoksiin pääsee usein helpommin kuin Suomessa.

 

+11
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu