Miksi työssäkäyvät saavat asumistukea

Hesari kirjoitti tänään pääkaupunkiseudun ihmisistä, jotka käyvät töissä, mutta saavat silti jopa 80% vuokrastaan asumistukea.

Pääkaupunkiseudulla on noin 25.000 ruokakuntaa, jotka käyvät töissä ja saavat asumistukea.  Asumistukea koko Suomessa saa yli 360.000 ruokakuntaa.

Äkkiä katsomalla näyttää siltä, että meillä on tässä oikea ongelma. Tarkemmin lukien ei näin juurikaan ole.

Tilastointiharha on ensimmäinen havainto. Työssäkäyväksi ruokakunnaksi lasketaan sellainen, jonka tuloista edes puolet on ansiotuloja. Kysehän on silloin vajaata päivää tekevistä. Eihän heillä silloin voikaan olla täysiä ansiotuloja, mutta silti pitää asua pääkaupunkiseudun kalleilla alueilla ja uusissa asunnoissa.

Erityisen outoa on, että pienituloisella on varaa asua vuokralla, joka on ylivoimaisesti kallein asumismuoto pääkaupunkiseudulla.

Jos on varaa maksaa vuokraa pitkälti yli 1.000€ kuussa, on varaa ostaa asunto ja maksaa se pois 15 vuodessa. On nimittäin niin, että vuokralaisen jäädessä eläkkeelle, muiden on edelleen maksettava hänen asumisensa, koska hänen eläkkeensä ei ole kuin reilut puolet hänen palkastaan, niin heikko on eläkkeiden palkkavastaavuus Suomessa, EUn pohjasakkaa.

**

Kun ihminen nuorena menee opiskelemaan ja työelämään, luulisi hänen huomioivan uravalinnassa palkan riittävyyden omiin tarpeisiin, eihän tämä voi olla ventovieraiden vastuulla monella läpi heidän elämänsä. Kyllä palkat nousevat tarpeellisissa töissä, kun niihin ei kukaan mene alipalkattuna. Toisekseen uraa voi aina jokainen vaihtaa ja toistakin työtä tehdä.

Riittävään palkkaan ei myöskään ole takuu saadussa koulutuksessa, tästä harhasta on päästävä jo eroon.

Länsimaissa ja kommunismin kuoleman jälkeen on jokaisen työkykyisen ja -ikäisen  itse järjestettävä elämänsä niin, että rahat riittävät. Liian moni kokee tämän normaalin vaatimuksen kyykyttämisenä, mutta hän pitää luonnollisena, että joku toinen rehkii enemmän ja maksaa mukisematta hänelle tulonsiirrot.

**

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008984796.html

+10
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu