Ministeriö (STM) tukee putinisteja miljoonilla Suomessa

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee yli 400 miljoonalla järjestöjä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn suositusten perusteella. Nämä palvelut on tarkoitettu myös ukrainalaisille.

STEA on selkeästi Venäjä- ja Putin- mielinen. Se ei tue ukrainalaisten pakolaisten järjestöä, joka käyttää ukrainan kieltä vaan rahaa on annettu miljoonapuolella lähinnä venäjänkielisiin palveluihin putinistisille Suomessa toimiville järjestöille.

**

Ukrainalaiset järjestöt huomauttavat, että palvelujen tarjoaminen venäjäksi voi olla traumatisoiva kokemus erityisesti niille ukrainalaisille, jotka ovat kokeneet Venäjän miehityksen.

Koshelev viittaa tässä Venäjän lainsäädäntöön, jonka mukaan Venäjän kansalaisen pitää aina tehdä yhteistyötä Venäjän viranomaisten kanssa, eikä mahdollista kaksoiskansaisuutta oteta huomioon.”

Kuinka paljon herkkää tietoa ukrainalaisista on jo kulkenut venäjänkielisten organisaatioiden kautta? Kuinka turvallista se on Ukrainan kansalaisille, kun Venäjän kansalainen on aina Venäjän kansalainen kaikkine seurauksineen? hän pohtii.”

**

On käsittämätöntä, että Suomen valtio tukee yleensä mitään venäläistä järjestötoimintaa, kun tiedetään tämän henkilöryhmän merkittävin osin kannattavan Venäjän hyökkäyssotaa ja parhaimmillaankin vaikenevan Putinin arvostelusta kategorisesti.

Kun Yle kysyi suoraan Suomen venäjänkielisten keskusjärjestöltä heidän suhtautumisestaan sotaan, organisaatiosta kieltäydyttiin antamasta kommentteja.

Suosittelen, että kysytte kantaa Venäjän federaation suurlähetystöstä, koska sieltä vastataan kysymyksiin kannoista. Meillä ei ole mitään kantaa eikä aikomustakaan ilmaista sitä, sanoi organisaation edustaja Olga Liukkonen Ylelle puhelimitse.

Cultura-säätiön kyselyn mukaan joka viides venäjänkielinen Suomessa tukee Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, ja yhtä moni ei halua tai voi ilmaista kantaansa.”

Ihmettelen miten sallimme yhdenkään Venäjä-mielisen kantaa myös Suomen passia. Se on typeryyden huippu. Silti toimitamme aseita Venäjän vastaiseen sodankäyntiin ja valtiomme osallistuu talouspakotteisiin sekä maan johto lässyttää Venäjän vastaisten toimien tärkeydestä

Joukossamme on julkisesti tunnustautuvia  desantteja eikä asialle tehdä mitään paitsi jaetaan heille miljoonia.

https://yle.fi/a/74-20078543

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu