Mitä voi oppia taloudesta Flightradarin avulla

Globaalin lentoliikenteen tutkiminen vaikkapa ilmaisella mobiilisovelluksella on erinomainen tapa oppia ymmärtämään Suomen merkitystä globaalissa taloudessa. Sain idean tähän juttuun Jari Räihän blogista.

Tyhjät taivaamme kertovat taloudellisen merkityksemme pienuudesta sekä pienestä väestöstä. Meidän luoksemme ei juuri tulla työasioissa vaan meidän on mentävä sinne missä muut ovat.

Kun katsoo lentoliikennettä muualla EUssa, Kaakkois-Aasiassa, Japanissa, Kiinassa tai USAssa niin voi hahmottaa missä kauppaa käydään ja tuotanto sekä  turismi pyörii.

Mahtipontiset juhlapuheet suomalaisten yritysten maailman valloituksesta asettuvat koomiseen valoon. Pakko tuo myöntää, vaikka tulin itsekin sahanneeksi lennoilla maailmalla Suomen vientiteollisuuden hommissa. Pientä ne ovat meidän puuhamme ja bisnetit.

Tilanteen positiivinen puoli on, että maailmalla on aina markkinoilla tilaa Suomen tuotannolle. Me emme paljoa kakusta tarvitse voidaksemme hyvin. Kun vain saataisiin nuoret polvet ottamaan vastuuta ja lähtemään vientihommiin.

Töitä riittää eivätkä ne ole helpoimpia ja puolison viereen ei pääse viideksi joka päivä tai aina edes viikko. Leipä ei vain tule kuuden tunnin työpäivillä, mutta työ on antoisaa ja vaihtelevaa, jos kestää suorituspaineita.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu