Nationalismi on hyvä asia

Luentosarja

Kuuntelin tuossa illalla neljän vuoden takaisen Helsingin yliopiston historialuennon suomalaisesta kansallisuuskäsityksestä ja  nationalismista.

Esityksen pitivät professorit Pertti Haapala ja Petri Karonen sekä fil.tri Tapio Salminen.  Puhujat kuuluvat Suomen Akatemian Yhteiskunnan historian huippuyksikköön.

Tämä kokonaisesitys on mainio esimerkki siitä, mitä politisoitunut historian”tutkimus” on ja millä älyllisellä tasolla sen tulokset ovat.

Esitelmien kolme tärkeintä päätelmää ovat;

1. Suomen kansallinen historia sellaisena kuin suomalaiset sen tuntevat, on mielikuvituksen tuotetta. Olemme olleet milloin mitäkin niin kansana kuin sen asuinalueena.

2. Ns Suomen elinkeinoelämän ja teollisuuden perustivat ulkomaalaiset. Miksi siis puhua suomalaisen  teollisuuden synnystä ja uskoa  kansallisvaltioon.

3. On outoa, että meidän historiankuvastamne tuli kansallinen juuri, kun maailma kansainvälistyi 1800-luvun lopussa.

Nämä kirjanoppineet, joille maksamme palkkaa veroistamme, pitävät meitä siis  ihan pässeinä.

***

Nationalismi ja globalismi

Isänmallisuus ja kansallisvaltio ovat luonnollisen kehityksen tulos ja hyvä asia. Nationalismi ei ole globalismin vastakohta vaan globalismia tasapainottava tekijä. 

Tutkija tai kansalainen, joka ei ole itse tehnyt töitä eri puolilla maailmaa eri kulttuureissa ja kilpaillut globaaleilla markkinoilla, ei edes voi ymmärtää mitä globalismi käytännössä on tai miksi nationalismia tarvitaan edelleen. Näitä asioita ja niiden positiivisia ja negatiivisia merkityksiä ei opi ostamalla tavaraa halvalla nettikaupasta kotisohvalla istuen.

Professoritkaan eivät tajua, että Suomessa kansallisuusaate nousi, kun olimme olleet vuosisadat kolonialismin uhreja ja esivaltamme oli ulkomaalaisia, jotka verottivat meitä, veivät miehet sotiinsa ja pitivät kovaa kuria sekä asettivat virkavallan omistaan syrjien suomea puhuvia.

Suomalaista kansallista identiteettiä vahvisti sorron lisäksi suomenkieli jo vuosisatoja sitten. 

Professoreiden mielestä tämä on vain harhaa ja väärää kansallisen historian tulkintaa ja tarpeetonta nationalismin ihastelua.

En tiedä mikä tällaisten professoreiden ideologinen agenda on. He kuitenkin pyrkivät mukamas tutkimukseen perustuen osoittamaan, ettei kansallisuus tunteena saa mitään tukea historiasta vaan vain luuloistamme.

Yksi tutkijoista vielä yrittää selittää, että Suomen elinkeinoelämä on ulkomaalaisten kehittämä ja siksi Suomi on ollut muiden rakentama tältäkin osin eli mitään aihetta nationalismin tuntemuksiin ei ole.

***

Nollatutkimusta taas kerran

Tällaista opetusta meillä annetaan Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa. En ymmärrä miten opetuksella ja tutkimuksella ei ole mitään laatukontrollia.

Professoreiden detaljitiedot Suomen historiasta ovat kiitettävät, mutta päätelmät täyttä puppua. 

***

https://youtu.be/lzJ7F7UaaBo

 

 

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu