Nato-gallupeista
Mielestäni kansalla on oikeus sanoa kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen riippumatta siitä, mikä tuo kanta on. Päätös on niin merkittävä, että kansaa on kuultava.
Näkee vedottavan siihen, ettei kansa ymmärrä, annetaan asiantuntijoiden päättää. Kansa voi päättää väärin. Tämähän ei pidä paikkaansa. Yksikään poliitikko ei ole asiantuntija tässä aiheessa kansalaista enempää.
Toinen mihin vedotaan ovat gallupit. Ne ovat ikävä kyllä täysin epäluotettavia. Niiden aineisto ei ole julkista eikä niiden tekemistä valvota. Tämän näkee mm MTVn gallupista.
**
Siinä gallupista jätettiin kokonaan pois 29% äänioikeutetuista eli yli 64-vuotiaat. Heitä on yli 1,23 miljoonaa.
Tilastokeskus:
Suomessa oli vuoden 2019 lopussa alle 15-vuotiaita 871 036 ja 15–64-vuotiaita 3 422 982 henkilöä. 65 vuotta täyttäneitä oli vuoden 2019 lopussa 1 231 274.
”Näkee vedottavan siihen, ettei kansa ymmärrä, annetaan asiantuntijoiden päättää.”
Kyse ei ole niinkään tästä, vaan kansaan (jo nyt) kohdistuvasta hybridivaikuttamisesta, sekä tietenkin siitä ettei puolustuspoliittisia salaisia tietoja voi luovuttaa kansalaisille – samalla lahjoittaa ne muiden käytettäväksi, kuten Putinin.
Kun itse tein kulutustutkimuksia, ikähaarukka oli myös tuo 15-64v muutamia aihepoikkeuksia lukuunottamatta, mitkä koskivat vaikka nuorisoa, tai vanhuksia pelkästään. Yleensä siis rankataan liian nuoret ja vanhat pois, tämä taitaa olla ihan yleinen käytäntö.
Täytyy ihmetellä miten laajaa edustuksellisen demokratian halveksuminen täällä palstalla on, tietenkin jos äänestää aina vaalilupauksien perusteella populisteja, voihan sitä sitten pettyä ja keljuttaa, muttei se systeemin vika ole.
Ilmoita asiaton viesti
Silläkin riskillä olisi äänestys järjestettävä. Päätöksen jäsenyydestä tekee maan poliittinen johto ja on oikein, että sillä on gallupia varmempi tieto kansa mielipiteestä.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä ei järjestetä, vaikka kuinka vaaditte ja kiukuttelette.
Ilmoita asiaton viesti
Helsingin Sanomien tuoreen gallupin otanta käsittää 18-79 vuotiaat. Seuraavaksi Hämäläinen valittaa, että miksi alakoululaisten mielipidettä ei ole kysytty😁
Ilmoita asiaton viesti
”Siinä jätettiin gallupista kokonaan pois 22% äänioikeutetuista eli yli 64-vuotiaat.”
Mistä gallupista oli kysymys?
Ilmoita asiaton viesti
MTVn tai MTV3n. Korjasin prosentin se on noin 29%.
Ilmoita asiaton viesti
Taas yksi hyödyllisen idiootin yritys saada hankaloitettua Suomen liittymistä Naton jäseneksi. Näitä tulee täällä Puheenvuorossa riittämään seuraavat viikot ja kuukaudet, mutta ne eivät pysty edes hidastamaan junan kulkua.
Huomattakoon, että pidän Hämäläistä sentään vain hyödyllisenä idioottina, en vieläkin pahempana.
Ilmoita asiaton viesti
Todennäköisesti häntä pännii vain, kun yli 64-vuotiaat on jätetty pois (jostain).
Ilmoita asiaton viesti
Pidän sitä härskinä temppuna.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se on hallitus itse, joka asian etenemistä vaikeuttaa. Naton jäsenyyttä on ollut aikaa pyöritellä 32 vuotta.
Päätöksen voi tehdä viidessä minuutissa, mutta kansaa on kuultava, koska kansa kantaa vastuun seurauksista, eivät poliitikot. Hehän eivät joudu edes rintamalle.
Huomautan Näränen kirjoitustyylistäsi. Sulle tulee lähtö seuraavasta haistattelusta nopeammin kuin arvaatkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta eihän tuo Näränen mahda mitään sille, että hänen juttunsa närästyttävät.
Ilmoita asiaton viesti
Ottaisi nyt Somacia tai jotain.
Ilmoita asiaton viesti
Silvennoinen, jos närästyttävät sinua, sille en tosiaan mahda mitään …
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen, olen useammankin kerran kirjoittanut täällä Puheenvuorossa, että vaikka olemme eri mieltä lähes kaikesta, niin arvostan kuitenkin sinua (ja esim. Ion Mittleriä) siitä, että et ole lähtenyt poistamaan ja piilottamaan kriittisiäkään kommentteja. Jos sinäkin siirryt kommentteja poistavien ja piilottelevien hienohelmojen joukkoon, niin en arvosta sinua enää edes siitä. Itse en ole koskaan poistanut/piilottanut ainoatakaan omien blogikirjoitusteni kommenttia enkä itkenyt niistä ylläpidolle, koska olen sitä mieltä, että kyllä miehen perseen täytyy kestää merivettä, jos tänne on tullut kirjoittelemaan. Kommentteja piilottelevia pidän akkoina ( ja tällä en tarkoita naissukupuolta sinänsä, vaikka moisia naiskirjoittajissakin täällä näyttää esiintyvän).
Ilmoita asiaton viesti
Moderointilinjani on edelleen, että poistan blogistani asiattomat ja henkilöön käyvät kommentit sekä aiheen ohi menevät, jos pidän kommentoinnin auki.
Huonokäytöksisiä ihmisiä en päästä kotiini sen kummemmin digi- kuin muussakaan muodossa. Hämäläinen on aivan oikeassa Näränen huomauttaessaan kielenkäytöstäsi, mutta muistutan vanhasta oululaisesta sanonnasta: ”Son ite, joka toista haukkuu.”.
Ilmoita asiaton viesti
Siinähän pidät linjasi, en tule blogiisi kommentoimaan. Ja Oulun ohittaessani lisään varmuuden vuoksi kaasua 😀
Ilmoita asiaton viesti
Se on ihan varmasti meidän molempien etu.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, olen 68-vuotias, joten en kuulunut gallupin otantaikähaarukkaan. Jos olisin ollut mukana kyselyssä, niin Naton kannatus siinä olisi noussut 0,1 prosenttia. Mistä Hämäläinen ja kumppanit päättelevät että me ikäihmiset vastustaisimme Natoon liittymistä?
Käytännöllisesti katsoen kaikki kansanäänestystä haluavat ovat Suomen Natoon liittymisen vastustajia. Kuitenkin hekin varmasti pystyvät päättelemään, että kansanäänestyksessä Naton kannatus voittaisi selvästi. Useimmille ei olekaan tärkeää, että kansan ääni pääsisi kuuluviin, vaan että liittymisprosessi hidastuisi ja vaikeutuisi. Jolloin Venäjä pääsisi jo vaikuttamaan siihen ja heidän toivonsa mukaan torppaamaan liittymisemme.
Ilmoita asiaton viesti
Älä viitsi valehdella motiiveistani, joita et viitsinyt edes lukea. Minulle on samantekevää mikä on Suomen valinta. Kansanvalta edellyttää kansan kuulemista tämän tason asioista.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin tästä oman bloginkin, käypäs lukaisemassa. Enkä aio piilottaa mitään kommentteja 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Jos tuo kommentoinnin kiinni pitäminen on akkamaisuutta, niin akkamaisin kirjoittaja täällä taitaa olla Arto Luukkanen os. Sisyfos. Nyt sillä on taas korkki auki ja kommentointi kiinni kun se ryystää jotain sinipunasoppaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hänellä näkyy olevan käytöstavat tipotiessään suuressa natohurmiossaan…
Ilmoita asiaton viesti
Venäjämielisen moite on minulle kunnia!
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, moukan moite on paras kiitos, suorastaan ”sulka hattuun” kuten se entinen höperö sanoisi (tai höperö se on varmaan vieläkin mutta taisi pudota valtuustosta viime keväänä).
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä huomio Juha! ”Kysely toteutettiin internetpaneelina, johon vastasi 1 863 henkilöä. Vastaajat ovat iältään 18–64-vuotiaita.”
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-n-kysely-nato-jasenyytta-kannattaa-68-prosenttia-suomalaisista/8400808#gs.y1oec2
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos linkistä, tuota ei itse blogissa ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Ole hyvä, etsin sen itsekin mielenkiinnosta.
Kysely on toteutettu internetpaneelina ja nykyisin suurimmalla osalla 65-vuotta täyttäneistäkin on mahdollisuus käyttää nettiä, joten rajaus olisi voinut olla kaikki äänestysikäiset 18 v. alkaen.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä lisään tuon. Luulin jokaisen tuon jo nähneen. Taitaa porukan aika mennä Putousta katsoessa.
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen ollut Nato-jäsenyyden kannattaja jo 30 vuotta. Mielipiteeni ei ole muuttunut vaan vahvistunut.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos uskontunnustuksestasi 🙃
Ilmoita asiaton viesti
Eihän tuossa mene kuin muutama hassu vuosi kun ole 64, luuletko minun vaihtavan mielipidettäni sitten?
Ilmoita asiaton viesti
Minulle on yksi ja sama mitä Suomi jäsenyyden suhteen tekee. En ole siitä riippuvainen millään tavoin.
Ilmoita asiaton viesti
Teitä 30 vuotta naton kannattajana olleita on viime päivinä noussut kuin sieniä sateisella kelillä koloistaan. Varsinkin demareiden, vihreiden ja perussuomalaisten joukosta. Jännä juttu, että muutamia kuukausia takaperin tehdyissä gallupeissa naton kannatus on ollut kuitenkin erittäin matalaa. Mikäli kaikki nämä 30 vuotta natoa kannattaneet olisivat oikeasti kannattaneet natoa 30 vuotta, Suomi olisi ollut natossa jo ainakin 28 vuotta.
Ilmoita asiaton viesti
Mä olen RKP:n jäsen.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ja mitä siitä?
Ilmoita asiaton viesti
Niin että mikäs se RKP:n Nato-kanta on ollutkaan … ei ole tarvinnut kääntää takkia kuten vaikkapa persujen. Eipä silti, minusta on vain hyvä että niin puolueet kuin kansalaiset ovat ymmärtäneet ”kääntää takkinsa” tässä asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kysymys ja päätelmä.
Ilmoita asiaton viesti
Koska Naton kannatus kasvaa vanhempiin ikäluokkiin siirryttäessä on syytä epäillä. että media pyrkii manipuloimaan kannatuslukuja todellisia pienemmiksi.
Se vaan on jänskää että vielä kolme kuukautta sitten kun kannatus oli 25 prosentin luokkaa, ei kuultu marinaa liian pienestä otannasta tai muuten manipuloinnista.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näiden heittelyiden takia kansanäänestys tarvitaan. Gallupit eivät kelpaa.
Ilmoita asiaton viesti
TP-utva hakee natojäsenyyttä viimeistään 17.5. eikä se ole sidottu sen enempää kansanäänestykseen kuin eduskunnankaan mielipiteisiin. Parasta tuossa on, että sitä haetaan yhdessä Ruotsin kanssa ja jossa ei myöskään järjestetä kansanäänestystä. Hyvin harvassa maassa on sellainen Natosta järjestetty eikä perustuslain mukaan sellaista tarvitse järjestää. Myöskään Nato ei sellaista edellytä.
Kansanäänestyksestä vinkuvat kuulostavat uhmaikäisiltä lapsilta, ”mutku mä HALUUN!”
Ilmoita asiaton viesti
Lainsäädäntö ei tähän liity mitenkään vaan aito demokratia. Asia koskee siinä määrin kansalaisia itseään, ettei tämä ole jokin pienen piirin asia, joka hoidellaan siinä sivussa.
Ilmoita asiaton viesti
No hitto, mikäs siinä sitten lainsäädäntö ei kuulu tähän mitenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Jos kansanäänestyksessä Natoon liittyminen saisi enemmän kannatusta kuin pois jääminen, niin kansanäänestyksen vaatijat pitäisivät tulosta väärennettynä. Melkoinen osa kansanäänestyksen vaatijoista itse asiassa elättelee toivetta, että se viivästyttäisi liittymisprosessia niin kauan, että Venäjä ehtii koota itsensä ja saada aikaan sellaiset vastatoimet, että Suomen natojäsenyys estyisi.
Kun Natoon liittyminen estyisi, niin seuraava vaihe olisikin, että Venäjä tarjoaisi meille tilalle YYA-sopimusta. Ja arvatkaapa vain järjestettäisiinkö sen hyväksymisestä neuvoa-antava kansanäänestys 😀 😀
Ilmoita asiaton viesti
Noin se menee.
Tuosta tulee mieleen kun pari kuukautta sitten joku pani pystyyn kansalaisaloitteen Nato-kansanäänestyksestä julkilausuttuna tavoitteena saada Suomi vihdoin natoon. Minä en mennyt halpaan mutta ilmeisen moni natokannattaja meni.
Äkkiä se putler sai asiat päälaelleen.
Ilmoita asiaton viesti
Koeta jo tajuta, ettei kansanäänestyksen vaatiminen liity mitenkään siihen mitä tämän ehdottaja itse ajattelee. Näin on minunkin kohdallani. En pyri mihinkään tiettyyn tulokseen niinkuin luulet.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä ne nyt kelpaavat, koska NATO:n kannatus on gallupeissa murskaava.
Yritä nyt vaan hyväksyä asia, koska se ei siitä tule muuttumaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Yksikään poliitikko ei ole asiantuntija tässä aiheessa kansalaista enempää” Kyllä on, jos tuo poliitikko on kansanedustaja. Kansanedustajilla on käytettävissä kaikki tieto, niin hyödyistä, kuin haitoista, myös riskeistä liittymisestä Naton ja eduskunta, nuo kansanedustajat ovat juuri se taho joka päätöksen liittymisestä tai liittymättömyydestä joutuvat tekemään sitä päätösvaltaa kansalle ei perustuslain mukaan voi siirtää.
Ilmoita asiaton viesti
Jokun vihreä aseistakieltäytyjä ei näistä mitään ymmärrä edes sen vertaa nuin kansalainen, joka on velvollisuutensa suorittanut ja moni kerrannut lukuisat kerrat sekä seurannut maailmanpolitiikkaa ja asekehirystä sekä viime sotia.
Luuletko, että joku naisministerimme jotain aiheesta tietäisi. Kaupan kassalta tai köyhyystutkimuksesta puolustuksen asiantuntijaksi. Joo totta tosiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Uskallan väittää, että esim. ”kaupan kassalla” Pm. Sanna Marin:a on Naton liittymiseen liittyvää asiatietoa enemmän, kuin Juha Hämäläisellä.
Ilmoita asiaton viesti
Jotenkin ymmärrän että joku virolainen äärioikeistolainen dissaa Marinia ”myyjätyttönä”. Mutta se on noloa että vanha suomalaismies tekee samaa.
Jokainen on opiskeluaikoinaan tehnyt niin sanottuja hanttihommia, ja kaupan kassa tekee ihan rehellistä työtä. Tekihän se entinen ”mestarikin” joskus oikeita töitä, se oli tarjoilijana. Herr Ober, ein Bier, bitte!
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen teki sentään nuorena oikeita töitä toimiessaan opettajan sijaisena. Sen jälkeen tehnyt ilmeisesti vain jotain epämääräisiä ”tietokonekonsultin” hommia😁
Ilmoita asiaton viesti
Gallupeilla on osoitettu ihan tarpeeksi ylivoimainen Nato-kannatus suurimmassa kansanosassa, lähes 70%. Ihan turha yrittää enää vinkua.
Ilmoita asiaton viesti
Emmehän sitten tarvitse eduskuntavaalejakaan. Presidentin voivat valita puoluesihteerit.
Kai ymmärrät ininäsi sisällön puutteet jo..
Ilmoita asiaton viesti
Ei Juha, vaan eduskuntavaalit käydään että sinulla (jos ehdokkaasi tulee valituksi) on 1/200 äänen painoarvo päätöksissä, siksi kannattaa äänestää viisaasti ja ottaa ennalta poliitikon kannoista selvää. Presidentti-instituutiosta taas olisi minusta pitänyt luopua jo Koiviston jälkeen ja siirtyä aitoon parlamentarismiin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se painoarvo on melkein nolla mitä eduskuntavaaleihin tulee. EUn kohdalla painoarvo on pyöreä nolla. Sinun täytyy ymmärtää, ettei oman edustajan saaminen takaa yhtäkään päätöstä halusi mukaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en ole ollut yhteenkään edustajaan pettynyt 23v aikana kun olen äänestänyt, olen ottanut tärkeimmistä kannoista selvää ja yleensä tuntenut aloite-äänestyshistorian hyvin tarkkaan. Ei tule yllätyksiä, pettymyksiä, kuin jos uskoo vaalilupaukset pölhöpopulisteilta.
Ilmoita asiaton viesti
Eduskuntavaalit vaativat kansanäänestyksen , NATO-jäsenyys ei.
Ilmoita asiaton viesti
”Kansa voi päättää väärin. Tämähän ei pidä paikkaansa.”
Kyllä kansa voi päättää väärin. Jos nyt äänestetään, niin menemme Natoon ja se voi itsessään aktivoida Venäjän hyökkäämään Suomeen – ja Nato olisi silloin väärä päätös.
Tai sotilasliitossa USA:n kanssa, joka alati haastaa riitaa suurvalloille, joudummekin sotimaan: Kiinaa, Venäjää, P-koreaa vastaan – jolloin Nato olisi silloinkin kansalta väärä päätös.
En usko, että Venäjä muusta kuin heihin kohdistuvasta Nato-yhteydestä Suomeen edes jaksaisi hyökätä, koska on niin kovilla jo Ukrainassa.
USA taas haluaa paljon Natomaita, jotta on pelottavampi vastustajiaan kohtaan ja saa sotavoimilleen enemmän rahoittajia.
Ilmoita asiaton viesti
Natosta tulee järjestää kansanäänestys, asia on niin tärkeä ja koskettaa jokaista kansalaista. Vaikka se tuntuu varmaan todella ikävältä poliitikkojen joukossa, niin nyt on kuunneltava koko kansaa ja noudatettava demokratiaa.
Meidän ei tule antaa poliitikkojen tehdä omavaltaisia päätöksiä Naton suhteen, eikä laajentaa sotaa meidänkin maahamme Nato hakemuksella ilman kansalaisten hyväksyntää. Nyt pitää olla rauhan tiellä sotaa vastaan, eikä provosoida tilannetta maailmanlaajuiseen ydinsotaan.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeesti? Sinä siis kannatat kansanäänestystä?
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä mikä kansan kuulemisessa on niin vastenmielistä. Saadaan kysymällä varmuus. Se on hyväksi päätöksestä riippumatta.
En missään sanonut, ettei hallitusvalta silti voi tehdä lopullista päätöstä. On tärkeää vastaisen varalle tallentaa kansan vastaus. Niin olisi pitänyt tehdä lähdettäessä mukaan EUn liittovaltion luontiin. Sen tuhot ovat nyt kansan niskoilla maksettavina. Poliitikoilla on taasen korruptiovirkansa EUssa palkintoina.
Armeijan kapiaiset seuraavat perässä komennuksille Naton kovapalkkaisiin byrokraatin verottomikn hommiin ulkomaille.
Ilmoita asiaton viesti
Jos matkustajalaiva seilaa myrskyävällä merellä, niin on parempi antaa kapteenin ja hänen miehistönsä ohjata laivaa ja tehdä tarpeelliset päätökset koko matkustajajoukon puolesta kuin alkaa huutoäänestystä järjestää tyyliin ”kuka haluaa ruoria paapuuriin ja kuka tyypuuriin”.
Sama koskee vaikkapa kirurgin työtä. Joissain asioissa pitää päätösvalta jättää asiantuntijoille.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ei ole sellainen asia kuten esität. Suomen puolustus ei ole vaikea asia ymmärtää eikä liittoutuminen ja sen edut ja haitat. Kirurgin työ on täysin eri luokan ymmärrystä vaativa.
Ilmoita asiaton viesti
Mikko Raatikaisella voi olla ongelma ymmärtää näitä asioita, mutta sinun ei pidä projisoida tietämättömyyttäsi toisiin kuten minuun.
Nato-jäsenyyden haitat ja hyödyt sekä sisältö ovat hyvin tiedossani kuten kaikilla maailmaa, varustelua ja tekniikkaa seuraavilla. Niihin ei liity mitään mystistä tai salatiedettä.
Ilmoita asiaton viesti
Näin varmaan on. Tässä Nato-asiassa mennään selkä edellä tulevaisuuteen ja asiantuntijoita ei taida löytyä. Reunaehdotkin ovat epäselvät vaikkapa Ruotsin suhteen.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä tarkoittaa ”Ruotsin suhteen epäselvät reunaehdot”?
Ilmoita asiaton viesti
No liittyykö Ruotsi Natoon vai ei (hakemus 2022)? Osatko sanoa?
Ilmoita asiaton viesti
Ei se ole mikään reunaehto, Suomi jättää hakemuksensa joka tapauksessa. Tosin Ruotsi jättää myös koska maat ovat sopineet, että Suomi ”viivästyttää” hakemustaan noin viikolla jotta maat voivat hakea samaan aikaan.
Mutta ei ole olemassa mitään reunaehtoja, Suomi päättää jäsenyyshakemuksesta Ruotsin kanssa tai sitä ilman.
Ilmoita asiaton viesti
Ja millä äänestystuloksella? Se ei taida olla vielä selvä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä äänestystä tarkoitat?
Ilmoita asiaton viesti
Arvaa.
Ilmoita asiaton viesti
Arvaan että et itsekään tiedä mitä tarkoitat.
Ilmoita asiaton viesti
En ole lanttumaakari. En voi valitettavasti auttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ketkä Hämiksen mielestä olisivat oikeutettuja osallistumaan vaalitenttiin?
-Tuomioja,
-Heinäluoma,
-Kontula,
-Saramo,
-Packalen,
-Mustajärvi,
-Yrttiaho,
-Juha Mäenpää,
-Kimmo Kiljunen,
-Ano Turtiainen?
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä ei ole henkilö- tai puoluevaali. Ei tarvita mitään vaalitenttiä, vaan tietoa äänestettävästä asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin tenttiin?
Ilmoita asiaton viesti
Tuplan poisto
Ilmoita asiaton viesti
Muistelen, että Laitinen olisi jossain kommentissaan ohimennen joskus maininnut kannattavansa kansanäänestystä. Saatan muistaa väärinkin, kun tuo dementia vaivaa …
Ilmoita asiaton viesti
Ei kyllä soita mitään kelloa mutta ehkä sitten joskus yhden kerran jossain sivulauseessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tässä muuta.
https://www.is.fi/terveys/art-2000008774189.html?fbclid=IwAR0TnUhY7E9EFZjNF2gVcDJT8PIhT8Jpt3aSty5Gk9VOLd5rjtgdWBhxR5c
Ilmoita asiaton viesti
Pakkomielteistä ja pakonomaisesta hokemisesta:
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00403
Ilmoita asiaton viesti
Kansalaisvaikuttaminen on tärkeä osa demokratiaa.
https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/miina-ja-ville-opettajan-oppaita/miina-ville-ja-kulttuurin-arvoitus-16
Ilmoita asiaton viesti
Meinaatko että kun Miina ja Ville kirjoittaa liitutaululle 100 x lauseen ”Natosta on järjestettävä kansanäänestys”, se on kansalaisvaikuttamista?
Ilmoita asiaton viesti
Sekin on kansalaisvaikuttamista, jos lukijoita on tarpeeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Hae apua. Sinulle en enää muuta vastaa.
Ilmoita asiaton viesti
Pata kattilaa….
Ilmoita asiaton viesti
Kykysi keskustella aiheesta on onneton. Muuta ei vol odottaa sivukylän poliitikolta, joka luulee olevansa asiantuntija myös kotikylän ulkopuolella. Se ei onnistu noilla eväillä.
Ilmoita asiaton viesti
Internet-paneelilla suoritettavat kyselyt on järkevää kohdistaa niihin ikäluokkiin, jotka käyttävät verkkoa.
Ilmoita asiaton viesti
Höpön höpö. Paneeli ei ole gallup näin tehtynä. Nykyään kaikki käyttävät verkkopalveluita ja kännyjä. Isäni käytti sujuvasti 100v iässä. Minä olen alan ammattilainen edelleen ja ollut monien jo eläkkeellä olevien kanssa kehittämässä juuri näitä verkkoja ja sovelluksia, jotka ovat useille kauhean mystisiä.
Aloitin netin käytön 70-luvun lopulla internetin esiasteella ja samoihin aikoihin sähköpostin käytön. Ne ovat yksinkertaisia työkaluja alan ihmisille, mutta myös kaikille muillekin.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä on Oulussa DigiJelppari-hanke, jossa nimenomaisesti +65-vuotiaita kannustetaan ja opetetaan netin käyttöön. https://caritas-saatio.fi/hankkeet/digijelppari/
Ilmoita asiaton viesti
Ajattelitko osallistua?
Ilmoita asiaton viesti
On nyt niin paljon muuta toimintaa, joten en ehdi jelppariksi. Muuten mielelläni tietenkin autan aina hyvässä asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kutsutaanko Oulussa netin käyttöön perehtyviä ikäihmisiä jelppareiksi?
Ilmoita asiaton viesti
Mielellään minä yli 64-vuotiaita jelppaisin osallistumaan näihin gallupeihin, mistä tässä blogissa on kysymys.
Heikki Aukee toi esille, että internetpaneelilla suoritettavat kyselyt on järkevää kohdistaa niihin ikäluokkiin, jotka käyttävät verkkoa. Tähän Hämäläinen, että jopa hänen isänsä 100-vuotiaana osasi käyttää nettiä, johon minä taasen, että Oulussakin opetetaan ja kannustetaan netin käyttöön.
Netin käyttö ei siis ole este sille, etteivätkö yli 64-vuotiaat voisi osallistua gallupeihin.
Toki yli 64-vuotiaiden mielipide voitaisiin kysyä puhelimitse tai kirjeitse, jos heidän mielipiteensä haluttaisiin saada tässä Nato-asiassa kuuluville. Paras olisi tietenkin neuvoa-antava kansanäänestys, jolloin mielipidettä kysyttäisiin kaikilta.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä se sokea rampaa taluttaisi.
Samalla voit opastaa muita ikäihmisiä aiheettomien rikosilmoitusten tekemisessä. Jos jotain niin senhän sinä osaat.
Ilmoita asiaton viesti
Tulihan se sieltä. Antaa nyt poliisin tehdä rauhassa työtään ja katsotaan myöhemmin lopputulos. Siihen asti kannattaa pidättäytyä kunkin blogin aiheessa.
Ilmoita asiaton viesti
Blogin aihe on siis oululaisten senioreiden nettikoulutus?
Mielenkiintoista että kommentoit yhtään mitään kun omissa blogeissasi on kommentointi estetty. Siinä sitä olisi varsinainen jelppari toisille ikäihmisille.
Ilmoita asiaton viesti
Vastasin jo tuossa kysymyksiisi. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/nato-gallupeista/#comment-3657028
Minä laitan blogini kommentoinnille auki tai en, se on minun asiani. Hämäläinen ei ole kieltänyt minua kommentoimasta blogissaan. Jos hän sen tekee, niin tietenkin kohteliaasti poistun. Siihen ei muilla ole sananvaltaa.
Ilmoita asiaton viesti
Se on hyvä. Olen huomannut, että moni 40v tyyppikin täällä somessa tarvitsisi koulutusta tietotekniikan ymmärtämisessä. Taidot ja tiedot ovat heikot.
Ilmoita asiaton viesti
Et ole ainoa, jolla on tietämystä. Ensimmäinen modeemini oli Nokian kirjan paksuinen pöytämalli. Oli oikein kaunis. 300/1200 kb. IBM-keskuskoneelle on tullut tehtyä tietojärjestelmiä vaikka kuinka paljon. 90-luvun alkupuolella hakkeroin Posti-Telen järj