Natsien viimeisin saavutus avaruustekniikassa

Kuten kaikki jo tiedämme, USA juhlii suurta kuulentoaan lähettämällä suurimman koskaan tehdyn raketin matkaan tänään.

Se mikä unohtuu, on miten tähän saavutukseen päästiin. NASAn eli USAn avaruusrutkimuksen ja -hallinnon projektit ovat sitten vuoden 1946 olleet lähes täysin entisten natsien työtä. Tänään lähtevä raketti on oleellisilta osiltaan voimatekniikaltaan von Braunin ja natsien kehittämää.

SS majuri ja tekniikan tohtori Wernher von Braun on kuurakettien isä yhdessä satojen natsi-insinöörien kera, jotka palkittiin USAn kansalaisuudella ja hyväpalkkaisilla työpaikoilla hirmuteoistaan Euroopassa.

Tiettävästi kukaan heistä ei joutunut vastuuseen teoistaan ja vankityövoiman brutaalista käytöstä. Keskitysleirin kirjureita on kyllä tuomittu  osallisuudestaan raakuuksiin ihan viime vuosinakin.

Unohdettu on, että natsien aseteollisuudessa, polttoaine- ja rakettituotannossa kuoli kurjuuteen ainakin kymmeniätuhansia vankeja. Ilman heitä ei von Braunin raketteja olisi syntynyt eikä ensimmäistä kuulentoa olisi tehty jo 1969.

Tätä taustaa vasten en osaa ajatella mitään positiivista päivän kuulennosta amerikkalaisena saavutuksena enkä jaa heidän arvojaan kuten Sauli Niinistö sanoi tekevänsä.

**

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ca389b9b-060a-444f-a6ab-9f0f82ef044d

+2
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu