Ns. äärioikeisto on perujaan vasemmistolainen liike

Nykyään on saanut jo vuosikymmenet kuulla joidenkin ryhmien lähinnä Euroopassa kuuluvan äärioikeistoon. Heillä tarkoitetaan erityisesti uusnatseja, jotka itse välttävät natsi-sanaa nimityksissään, vaikka heidän taustansa on Saksan kansallissosialisteissa.

Mitä vikaa on sitten äärioikeistoksi kutsumisessa heidän kohdallaan?

Ongelma on siinä, etteivät nämä uusnatsit millään tavoin ole oikeistolainen ryhmä. Tämä nimitys on keksitty puhtaasti propagandasyistä. Uusnatsien tausta on puhtaasti vasemmistolainen, mutta se korostaa kansallisvaltion merkitystä, jonka takia liike on sotkettu konservatiiviseen patriotismiin tahallaan.

**

Euroopassa muhi heikosti organisoitunut työväenliike jo varhain 1800-luvun alun  varhaisteollisilla alueilla Englannissa, Ranskassa, Saksassa ja Venäjällä. Sen teoreettinen talouselämän analyysi oli myöhemmin kommunismissa, jonka Marx ja Engels saivat koottua koviin kansiin.

Työväenliike vahvistui vähitellen kaikkialla sorrosta huolimatta. Fasismin alku tapahtui Ranskassa, mutta ei johtanut valtaan pääsyyn.

Vuosisadan vaihteessa Italian pohjoisosissa teollinen työväki perusti voimakkaita työväenyhdistyksiä ja ammattiliittoja. Nämä olivat tyypillisesti vasemmistolaisia ja he kutsuivat itseään myöhemmin fasisteiksi.

Yhden fasistilohkon johtoon nousi sosialisti Benito Mussolini. Hänestä tuli myös nopeasti Italian diktaattori. Hän sai vallan jo 1922 vuonna tultuaan pääministeriksi. Muistetaan, että hän oli edelleen fanaattinen vasemmistolainen populisti .

**

Saksassa samoihin aikoihin toinen  korpraali Adolf Hitler seurasi suurella ihailulla Mussolinin siirtymistä Italian johtoon ja militarismin kiihtymistä. Hitler omi Italian fasistivasemmistolta monet asiat perustamaansa kansallissosialismiin. Hitler kutsui itseään sosialistiksi. 

Tämä oppi oli vahvasti vasemmistolainen, mutta Italian fasismin tapaan se irtisanoutui kommunismista, koska tämä liike oli tiukasti ohjattu Moskovasta. Kommunistien viha fasisteja kohtaan sekä toisinpäin selittyy sillä, että fasistit tulivat jakamaan kommunistien vasemmistolaista isänmaallista tonttia sekä militarismia, joita levitettiin yli maiden rajojen juuri, kun tämä oli olevinaan kommunistien yksinoikeus ja märkä kansainvälinen uni.

Sosiaalidemokratia taasen ei kelvannut fasisteille demokratian takia. Näistä syistä on jälkeenpäin erheellisesti väitetty diktaattoreiden olleen oikeistolaisia.

Euroopassa oli tuolloin puhtaasti oikeistolainen diktaattori Franco juuri uransa alussa Espanjassa.

Hitler ja Mussolini halusivat kehittää kansallisen sosialismin diktatuurin. Siinä kansa ja maan yritykset alistettiin keskitetylle hallinnolle ja hyödynnettiin asevarusteluun sekä militarismiin hyökkäyssotia varten.

Näissä malleissa oli suuresti yhtäläisyyksiä Neuvostoliiton keskusvaltaan, yhden puolueen diktatuuriin ja yhden johtajan täydelliseen määräysvaltaan. Kansan tasolla yksilökeskeisyydestä siirryttiin yhteisölliseen kasvottomuuteen. Yhteistä oli myös täystyöllisyyden toteuttaminen laittamalla kansa töihin tarvittaessa pakolla ja olemattomalla palkalla.

Saksassa ja Italiassa suurpääoma sai hallinnoida yrityksiä, mutta poliittisen johdon täydellisessä komennossa. Puolue määritti tehtaiden tuotannon suuntaukset ja hinnat. Samoin varakkaat, jotka eivät taloudellisesti tukeneet diktatuuria, olivat heikoilla. Vastaan pullikoivat menettivät yrityksensä ja moni myös henkensä. Hitlerin suunnitelma oli voitetun sodan jälkeen konfiskoida kaikki pientä suuremmat yritykset valtion haltuun.

**

Tätä taustaa vasten on helppo ymmärtää, että nykypäivän äärioikeisto eli uusnatsit  eivät ole oikeistoryhmä lainkaan vaan fanaattinen kansallisen sosialismin liike.

**

Nykyiset vihervasemmistolaiset poliittiset ryhmät muistuttavatkin  käytökseltään monin tavoin kansallissosialisteja ja fasisteja. Positiivinen yhteinen nimittäjä natseilla, fasisteilla ja vihreillä on halu luonnonsuojeluun. Siihen ne positiiviset asiat sitten aikalailla jäävät.

Vihervasemmistolaiset asettavat virkamiehet omista joukoistaan, yrittävät sanella yhteiskunnan säännöt, estää sananvapauden, asettaa poliittisen korrektiuden ja määrittää normaaliuden luonnonvastaisestikin, viedä eri mieltä olevat poliittiseen oikeuteen,  tehdä ihmisistä kasvottomia ja tasapäistettyjä sekä samantuloisia.

He haluavat, että asumme harmaissa vuokrakasarmeissa, olemme sosiaalitukien varassa ja seisomme tuulessa ja räntäsateella julkista liikennevälinettä odottamassa. He määräävät mitä saamme syödä ja mitä ajatella. He ottavat lapsemme opetukseensa jo tarhoissa. Kaikkea tätä he ohjaavat fanaattisella innolla silmät hehkuen.

+15
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu