Nuoret: Palkan merkitys työssä tärkein tekijä

Useamman EU-maan vertailussa näkyy vain yhden vuoden aikana tapahtunut merkittävä muutos työn eri tekijöiden merkityksessä nuorelle.

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/817feaf5-f9bf-494e-8210-4aab0e05d344

Suomessa 2020 vuonna 50% vastanneista asetti palkan ja edut työtyytyväisyyden tärkeimmäksi tekijäksi. Vuonna 2021 vastaava osuus oli 65%. Kehitys on odotettua eikä yhtään yllättävää.

Suomessa on herättävä tekemään jotain työansioiden nostamiseksi tuntuvasti. Suomi on erittäin kallis maa asua. Se ei johdu hinnoista vaan pienistä nettopalkoista.

Mediaanipalkkataso on noin 3.400€ kuussa. Kun siitä vähennetään verot, puhutaan oikeista ansioista ja tällä tasolla ollaan jo köyhyysrajalla ainakin kasvukeskuksissa. Mediaanipalkka tarkoittaa, että 49,99..9% palkansaajista saa vieläkin vähemmän kuin tuon summan.

Ei ole tervettä, että sadattuhannet työssä käyvät saavat ja tarvitsevat tukia elämiseen ja asumiseen. Tervettä ei ole sekään, että Kela maksaa uutisten mukaan jopa 5.500€ kuussa yh-äidille. Eihän hänen kannata koskaan mennä töihin ennenkuin lapset ovat täysikäisiä.

Sairasta on sekin, että täydet työvuodet tehnyt duunarinainen saa eläkettä vähemmän kuin tuntematon  työkykyinen maahanmuttaja tukia tekemättä yhtään mitään vuodesta toiseen.

 

+9
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika. Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä ja päivettynyt hetero.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu