Oikeasti työperäistä maahanmuuttoa

Perheenisä Reh Mi eli Mireh ja puolisonsa Meh Dar Myanmarista asuvat Jyväskylän Kortemäessä. He tulivat Suomeen Thaimaan pakolaisleiriltä 15 vuotta sitten kolmen lapsensa kanssa, joista yksi on kehitysvammainen. He eivät osanneet muuta kuin burmalaisen kotiheimonsa kieltä tullessaan. He ehtivät olla 15 vuotta pakolaisleirillä Thaimaassa.

Saavuttuaan Suomeen he aloittivat heti suomen opiskelun ja samalla menivät töihin ravintoloihin. Koska he halusivat kodikseen omakotitalon, alkoivat he työn ohella keräämään marjoja metsistä kaikkina vapaa-aikoinaan. Marjatuotoilla he ostivat perheelle punatiilisen talon Jyväskylän lähiöstä. He pystyivät tähän sitkeydellä. He eivät jääneet uhrin rooliin.

**

Nykyään ei saisi edes syyllisiä syyllistää, mutta kysyä saa, minkä teenkin.  Kun vertaan tätä perhettä Lähi-idästä ja Afrikasta tulleisiin niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Jälkimmäiset elävät usein ikänsä Kelan tuilla eikä se heitä näytä häiritsevän.

Suhteettoman usein he  eivät osaa tai välitä edes kasvattaa lapsiaan niin, että nämä eivät jätä koulujaan kesken tai ryhdy rikollisiksi siitä huolimatta, että heillä on päivät pitkät aikaa valvoa ja ohjata lapsiaan.

Omana lukunaan ovat suomalaiset avuttomat. On vaikeaa ymmärtää, miten näin helppoihin oloihin syntyneet suomea puhuvat terveet työikäiset eivät saa edes itseään elätettyä vaan he kääntyvät Kelan tukiluukun puoleen usein vuosiksi tai jopa loppuelämäkseen.

Mikä on pielessä, että näin on? Vaadimmeko liian vähän toisilta, koska suomalainen työmoraali ja vastuu itsestään ei sovi kaikilla elämäntapaan ja jatkamme elämän maksamista vastikkeetta maailman tappiin.

https://yle.fi/uutiset/3-12663215

+18
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu