Oikeuslaitos edistää rikollisuutta

Hovioikeus ja laki rikollisten edunvalvojina

Yle tänään ”Hovioikeus on tänään antamassaan tuomiossa säilyttänyt käräjäoikeuden tuomion, joka koski polttoaineen anastamisesta epäillyn henkilön nimen ja kuvan julkaisemista Facebookissa. Hovioikeuden näkemyksen mukaan julkaiseminen loukkaa epäillyn yksityisyyttä.”

Bensavarkaiden yksityisyys on pyhä. He saavat varastaa yksityisomaisuutta, mutta heidän naamatauluaan ei saa näyttää julkisesti nimestä puhumattakaan. Rikos on tallentunut videolle eli eipä tuota kukaan muukaan ole voinut tehdä.

Uutinen jatkuu ja kertoo polttoainemittarin kyljessä olleen tarran, jonka mukaan varastamalla bensaa hyväksyy naamataulunsa julkaisun mm facebookissa. Tämä oli hovioikeuden mukaan merkityksetön seikka. Samoin oli poliisin päätös olla syyttämättä Teboilin henkilökuntaa.

Silti hovioikeus päätti tuomita Teboilin kaksi työntekijää heidän reippaasta toiminnastaan rikollisuuden vähentämiseksi.

Luottamus oikeustoimeen murenee

Tavallinen bensansa maksava kansalainen ei voi sietää tällaista oikeuskäytäntöä. Se on raakaa pilaa oikeuden jakamisesta. Luottamusta muutenkin arvonsa menettäneeseen oikeuslaitokseen eivät tällaiset tuomiot edesauta.

Me hyvin tiedämme myös, että häpeärangaistus on hyvin tehokas ja myös kohtuullinen päinvastoin kuin Demla-lainsäädäntömme asian näkee.

 


Kuva: blogisti ©

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu