Oli kyseenalainen ilo olla oikeassa

🙈 HS kirjoitti tänään Suomen oikeusvaltion mädästä tilasta. Pääaihe olivat oikeudenkäyntikulut, jotka ovat jo vieneet kansalaisten oikeusturvan.

Joka toisen oikeustapauksen oikeuskulut ylittivät oikeuden käynnin kohteen kuten korvauksen arvon.

Oikeusprosessin kesto ja tehokkuus saivat myös korvilleen kunnolla.

Lopultakin myös oikeuskansleri saa suunsa auki. ”Oikeuskansleri Tuomas Pöysti toteaakin pitävänsä riitajuttujen kestoa ja juttuihin liittyvää kuluriskiä Suomessa merkittävänä oikeusvaltiota koskevana ongelmana.”

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008262439.html

**

Oikeuden tilanneselvityksestä puuttuu kokonaan kansalaisten kokemuksiin liittyvä osuus. Eihän ole mitään mieltä, että juristit ja virkamiehet yksin arvioivat omia puuhiaan ja tekeleitään.

Missä on oikeuslaitoksen ja tuomioistuimien  asiakaspalautejärjestelmä netissä? Miksei oikeuden jokaiselta asiakkaalta kysytä heidän arviotaan palvelun laadusta. Sellainen on jo grillikiskoilla ja taksifirmoillakin netissä.

**

Olen muiden kirjoittajien ohella kirjoittanut aiheesta vuosia. Kukaan asioista vastuussa oleva virkamies tai poliitikko ei ole kirjoituksiin reagoinut mitenkään. Juristit, joihin keppini osui kipeästi, inttivät somessa, ettei oikeustoimen ja oikeusvsltiomme  nerokkuudesta ymmärrä mitään, jollei itse ole juristi.

Viimeisin kirjoitukseni on ohessa. Klikkaa otsikkoriviä. On ikävää todeta olleensa oikeassa.

 

+25
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu