Omistusasumisen tulee olla tavoite Suomessakin

Kiina koulutti 80- luvun läpi Singaporessa ehkä kymmeniä tuhansia valtion virkamiehiä Singaporen malliin, joka on juurikin yksipuoluejärjestelmä, vahva keskusjohto, meritokratia, markkinatalous, kehittynyt finanssitalous, korkea elintaso, terveydenhuolto ja koulutusaste sekä kova sisäkuri ilman täyttä sananvapautta.

Kiina oppi Singaporesta myös sen tavoitteen, että mahdollisimman monen on omistettava kotinsa. Singaporessa on valtio tehnyt kaikkensa tämän eteen ja onnistunut hienosti. Köyhällä katukeittiön pitäjälläkin on usein oma asunto, jossa pärjää vanhana pienelläkin eläkkeellä.

**

Tartunkin nyt tähän viimeiseen kohtaan eli omistusasumiseen. Sen tulee olla myös asuntopolitiikan perusta Suomessa ilman mitään muttia tai jossittelua.

Uskon itseämme viisaampien päätyneen oikeaan ratkaisuun painavista ja todistetuista syistä.

On nimittäin niin, että ihmiselämä etenee nopeasti ja päätyy yleensä pitkiin eläkevuosiin. On sääli katsoa vanhuksia, joiden eläkkeestä leijonanosa menee vuokraan. Monilla eivät rahat riitä vuokraan vaan heille on maksettava vuokratukea muiden tukien lisäksi.

Yhteiskuntamme on halunnut ikävä kyllä kasvattaa valtavan joukon ihmisiä, jotka ovat täysin riippuvaisia mm asumistuista. Näin toki kasvatetaan vasemmiston äänestäjäkuntaa.

Monen eläkeläisen elo olisi paljon mukavampaa, kun eläkkeestä jäisi 500-1.000€ kuussa enemmän muuhun käyttöön. Työvuosien aikainen rahankäyttö ratkaisee lopputuloksen.

**

Miten yhteiskunta voi auttaa kansaa omistamaan kotinsa.

Singaporessa se tehdään niin, että valtio valvoo osaa rakentamista tiukasti niin, että asuntokeinottelu ei onnistu, rakennetaan valtion ohjaamana kestävää laatua edullisesti, taataan asuntolainat halvalla lähes kiinteällä korolla ja rahoitetaan ne sekä pidetään huoli siitä, että asunnon ostajan asumiskulut ovat tasoa 25% tuloista.

Toki asunnon ostaminen edellyttää työntekoa eikä sohvalla makaamista. Sitä makaamispuuhaa ei Singaporessa tueta kuin max 3kk.. Töitä on ja niihin on pakko mennä pian.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu