Onko kehitysmaaosaaminen oleellinen meriitti presidentille

Tässä viimeisiä presidenttiehdokkaiden tenttejä katsoessa mietin mitä presidentiltä ulkopolitiikassa todella vaaditaan.

Onko hänellä lyömätön valtti kokemus kaikkien köyhimmistä kehitysmaista ja niiden heimosodista sekä kriisien sovittelusta.

Tai onko Suomelle korvaamatonta, että ehdokas tuntee YKn pääsihteerin vuosien takaa ja joukon muita järjestöbyrokraatteja.

Miten tärkeää Suomelle on, että presidentillä on pitkä kokemus kehitysyhteistyön rahoituksen junailusta ja varojen jakelusta ympäri maailmaa.

Onko oleellista, että presidentti puoltaa mitä tahansa määrällisesti rajoittamatonta  siirtolaisuutta EUhun ja Suomeen perustellen sen yleiseksi ihmisoikeudeksi.

Mielestäni edelliset meriitit soveltuvat hyvin henkilölle, joka hakee kansainvälisten  hyväntekeväisyysjärjestöjen tehtäviin, mutta eivät mitenkään liity Suomen presidentin virkaan, sen vaatimuksiin tai Suomen eduista huolehtimiseen.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu