Orjapalkkoihin ei tarvitse myöntyä

Postin jakeluhenkilökunnan palkkojen leikkaus on tarjoiltu uutisissa toimena, jolle ei nyt voi mitään. Siihen kuulemma pitää vain sopeutua. Postin kilpailijat kuulemma teetättävät töitä paljon halvemmalla. Siksi postin Kustin pitää polkea postit luukkuihimme jopa vain 1.400 euron nettopalkalla kuussa. Jokainen kaupunkilainen tietää, ettei tuo ansio riitä elämisen peruskuluihinkaan varsinkin, jos on asuntolainaa tai asuu vuokralla.

No koko tarjoiltu selitys palkkojen leikkaustarpeelle on emävalhe.

Asettamalle minimipalkat lakisääteisesti riittävälle tasolle ei anneta yhdellekään työnantajalle mahdollisuutta maksaa matalapalkkoja pienempiä palkkoja. Samalla palvelun markkinahinta asettuu väistämättä korkeammaksi.

Mikään instanssi ei estä asettamasta minimipalkkoja korkeammiksi, kun on kyse töistä, joita ilman ei tulla toimeen. Ei ole sellaista vaihtoehtoa, että postit jäisivät jakamatta, sairaat hoitamatta tai nurkat siivoomatta, koska korotetuille matalapalkoille ei mukamas löytyisi maksajaa.

En ymmärrä viherpunahallituksen moraalia, jollei se osaa näin yksinkertaista asiaa oikaista samantien.

Asian toinen puoli on sossuntukien käyttö ihmisiin, jotka ovat kokopäivätyössä, mutta heidän ansionsa ei riitä edes vaatimattomaan elämiseen. Tulonsiirtojen käyttö orjapalkkojen täydentämiseen on suoraa tukea työnantajille ja niiden omistajille. Se on rikollista toimintaa ja moraalitonta kuten on alipalkkaus. Yritystoiminnan kannattavuus tuotetaan puoli-ilmaisella työllä ja verovarojen väärinkäytöllä.

Jokin tolkku on saatava tähän kuppaamiseen. Ja se alkaa valtionyhtiöistä. Antti Rinteellä ja hallituksellaan ei ole mitään mahdollisuutta uida vastuustaan tällaisessa asiassa ja olla puuttumatta tähän kieroontuneeseen kehitykseen.

Yksi tapa hoitaa asia on ottaa kaikki yhteiskunnalle välttämätön palveluliiketoiminta valtion haltuun, jossa yksityiset omistajat eivät kykene parempaan palkkaukseen. Valtion yrityksen ei ole pakko tuottaa voittoa kuten yksityisen. Säästynyt marginaali voidaan käyttää parempiin palkkoihin.

 

 

 

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu