Ovatko valtionlainat lainoja lainkaan

Julkisuudessa on Suomessa ja maailmalla lisääntyneet kehotukset ottaa vaan roppakaupalla lainaa maiden talouksien tarpeisiin.

Ns talousasiantuntijat ovat kuivakasti todenneet tyhmälle kansalle, ettei lainojen kasvulla ole mitään väliä. Korot ovat nollassa. Rahaa voidaan jakaa yrityksille, hävittäjien ostoon, sosiaalitukiin, maahanmuuttoon ja kehitysapuun kuten mitään ei olisi tapahtunut. Lisäksi voidaan taata EUn muiden maiden velkavastuita. Rahaa on niin, etteivät hallituksen tytöt ehdi sitä jakaa.

Mutta kuinka kauan korot säilyvät nykytasollaan. Kuinka miljardit maksetaan takaisin ja milloin. Miten mitään ongelmaa ei mukamas ole, vaikka levitetty katteeton tiliraha on globaalisti triljoonia. Milloin siis iskee inflaatio. Kuinka kauan säilyy luottamus dollariin ja euroon, kun niiden tiedostetaan olevan vain kasvava määrä katteettomia lukuja tilillä tai paperilla.

Elämmekö jo uudessa talousjärjestelmässä, jossa velka ei oikeasti ole velkaa kuin yksityishenkilöillä. Uudessa systeemissä voi lainata rahaa määrättömästi ilman korkoa, koska raha ei liity reaalitalouteen vaan sitä luodaan täysin tyhjästä ja ilman inflaatiota.

Ja onko kukaan talousviisas miettinyt onko tämä totta. Miten valtio selviää velvoitteistaan, kun mitään varmuutta ei ole talouskasvusta. Sitä voidaan joutua odottamaan kuin näytelmässä herra Godot’n saapumista, ihan turhaan.

Epäilen, että tulevaisuudessa ei moni ekonomisti uskalla kertoa olleensa aiemmin ekonomisti. He ovat mieluummin vaikka bussikuskeja tai laitosmiehiä, välttääkseen joutumasta kadulla kansan toimesta lyhtytolppaan ripustetuksi kuten Mussolini aikanaan.

 

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu