Oxfamin nollatutkimus

Helsingin Sanomat on taas osoittanut journalisminsa tason ja esittää kritiikittä Oxfamin nollatutkimuksen tuloksia.

Oxfam esittää emäspekulaation  väittäessään, että maailman väestön varakkain yksi prosentti (80  miljoonaa) saastuttaa ja nostaa keskilämpöä saman verran kuin väestön köyhin 66% (5.280 miljoonaa). Jokainen kehitysmaissa saasteiden keskellä kulkenut  tietää väitteen absurdiuden.

Hesari paljastaa tutkimuksen tehdyn Oxfamin ”luotsaamana” ja sen kyllä huomaa.

*

Tutkimus syyllistää ilmastonmuutoksen mahtitekijöiksi suurituloiset, joita ovat palkansaajat mukaanlukien 3.000€ brutto tienaavat eli matalapalkkaiset suomalaisetkin. Hehän juuri ja juuri pystyvät itse maksamaan itse elinkustannuksensa ilman eri tukia.

Oxfam syyllistää siis pienituloisetkin teollisuusmaiden asukkaat ja väittää näiden päästöjen tappavan miljoonittain ihmisiä kehitysmaissa tulevina vuosina. Koko väittämä perustuu varakkaampien suuriin CO2 -päästöihin, joiden jotkut olettavat aiheuttavan globaalin ilmaston lämpenemisen. Väitehän on täysin kiistanalainen eikä voida sanoa mikä on ilmaston normaalin vuosimiljoonia kestäneen lämpövaihtelun syytä.

**

Tutkimus ei myöskään huomioi, että ihmisten erilaiset tulot eivät todellakaan määritä yksilön aiheuttamia päästöjä vaan elintavat. Hyvin yleisesti juuri varakkaat elävät jopa erittäin ympäristöystävällisesti. He satsaavat rahaa päästöttömiin ajoneuvoihin,  asuntoihin ja energiaan sekä käyttävät vähän päästöjä tuottavaa ruokaa, joihin köyhillä ei ole edes  varaa vaan he käyttävät vanhaa saastuttavaa tekniikkaa kaikessa.

***

Oxfam unohtaa kokonaan mainita, että teollistuneissa ja vauraissa maissa on lisäännytty vastuullisesti päinvastoin kuin kehitysmaissa. Kehitysapujärjestöt yrittävät aina syyllistää näistä ongelmista yksin  kehittyneitä maita.

Lähes kaikki kehitysmaiden ongelmat sodista, nälänhädästä, llman ja vesien saastumisesta sekä veden puutteesta, viljelymaan köyhtymiseen, puuston  katoamiseen, aavikoitumiseen, sairauksiin ja asuintilan puutteeseen sekä luonnon tuottaman ravinnon kuten kalakantojen katoon ensijaisena syynä on näiden maiden oma ylisuuri väestö.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010002379.html

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu