Pähkähullu korona-Suomi

Tämä vauhko kansa ja sen media ovat uskomatonta seurattavaa, jos siihen enää tervejärkinen kykenee.

Pääosa lehtien otsikoista on yhtä koronaa. Sairaus leviää edelleen ja poliitikot sekä liike-elämä haluavat tovin päästä laskea ihmiset vapaaksi liikkumaan ja kuluttamaan, seurauksista viis. Infektiolääkärit varoittavat hosumasta. Kukaan maailmassa ei pysty edes arvioimaan epidemian kehitystä.

Toimittajat ja muu joutoporukka lukee tilastoja, jotka vääristeltyjä ja luulee tilastotiedon perusteella voivansa ennustaa tulevaisuutta.

Suuria huolia ovat mökille pääsy, seksin harrastus erityisoloissa sekä perheen Jani-Petterin koulu. Ihmisen yli 80 vuoden elämässä on aivan yksi hailea, vaikkei kävisi vuoteen koulua ollenkaan tai ei pääsi mökille tai lomamatkalle Thaimaaseen. Vielä vähemmän tarpeellista on saada pitää 2020 Tuska-festarit tai olympialaiset. Ja jollei lähiön jääkiekkonuoret pääse ulkomaille otteluihin niin ehkei siitä kannata edes mainita.

Mitä tänään syötäisiin? Mistä ruoka tilataan? Aivan triviaalit asiat ovat muuttuneet ongelmiksi, johon haetaan apua ns. asiantuntijoilta. Media kirjoittaa: Katso tästä miten loihdit hetkessä aterian koko perheelle. Näin näinä aikoina, jolloin aikaa on ruoan laittoon, kun muu hössötys on vähentynyt.

Segregaatio ja korona on uusi aluevaltaus uutisoinnissa. Jan Vapaavuori on huolestunut tästä. Kaikilla pitää olla sama riski sairastua siis?  Viherpunaiset tutkijat toteavat tällä kertaa, ettei ole huolta, koronan leviäminen on tasaista Hesassa. Samassa mediassa oli kartta, josta selkeästi näkee tartuntojen määrän olevan 3-5 -kertainen pakolaislähiössä Itä-Helsingissä postialueella 00930. Joko syynä on Marjaniemen asukkaiden holtittomuus tai ehkä jokin muu, josta ei voi puhua.

Itäisen keskuksen siirtolaisten suurperheet ja elämä muissa ryhmissään lähekkäin on tietenkin riski kuten on kulttuuri, johon kuuluu huoleton fatalismi. Ei uskota omilla suojatoimilla olevan vaikutusta viruksen torjunnassa. Kaikki on ns. korkeammassa kädessä.

Hulluus jatkuu. Laitetaan nenä kiinni jonkin nettiin kytketyn laitteen ruutuun, ettei mitään jää huomaamatta. HS kertoo reaaliaikaisesti viruksen etenemisestä ja Yleltä tulee korona -uutiset monta kertaa päivässä.

Visusti kuitenkin vältellään kertomasta minkälaista on kuolla koronaan. Elämästä teho-osastoilla potilaiden ja henkilökunnan kohdalla ei juttuja juuri näe. Yritetään pitää yllä sopivaa mielialaa kansalla. Tämä viittaa selkeästi sensuuriin. Vastaavaa harrastettiin sotavuosina.

Näin mennään epidemian läpi uutisoinnissa ja odotellaan globaalin talouskriisin uutisointia seuraavaksi. Finanssikapitalismi on tulossa tiensä päähän.

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu