Papit eivät kuulu armeijan leipiin

Kenttäpiispa Särkiö ei saanut jatkoaikaa viralleen Suomen armeijassa. Kenttäpiispa kuuluu kenraalikuntaan ja on kirkolliskokouksen jäsen. Media sanoo hyllytyksen syyksi Särkiön konservatiiviset kommentit somessa.

Särkiö käytti Suomen eittämätöntä moraalista rappiota kuvaamaan mm kirjailija Huovisen tekstiä seuraavassa muodossa:

Se on jokkaisen naisen ja miehen velvollisuus, että pannaan … siis tuota-tät-että, se karvakannel soimaan ja tehhään uusia ihmisiä maapallolle hipsimään. Sillon sitä ollaan oikeassa suhteessa orkaaniin, ainahi ekolookisessa mielessä”.

Oikealla asiallahan Särkiö oli. Kirkon liberaalisiipi on tuhoamassa ev.lut. kirkon perustuksia. Se ei halunnut jatkaa Särkiön ”komennuskautta” vaan keskittyy arvorappion tukemiseen jättämällä syrjään kirkon oppien hyväksi koetut ja aikaa kestäneet sekä kestävät periaatteet. Kirkko myy keskeiset oppinsa äänten kalastelun vuoksi.

**

Aivan toinen asia on sitten pitääkö yhdenkään kristillisen papin olla armeijan leivissä. Mielestäni ei todellakaan pidä olla.  Kristinuskon tärkeimpiä opetuksia on täydellinen väkivallattomuus. Ihmisen tappaminen on kiellettyä kaikissa olosuhteissa. Asiassa ei ole mitään muttia tai poikkeusta.

Koska papiston tulisi edustaa puhdasta oppia, se ei voi olla armeijassa siunaamassa aseita ja sotilaita tappamiseen millään perusteella.

Viime maailmansodissa papit olivat useimmissa armeijoissa tukemassa tappamista. Se oli moraalitonta touhua kirkolta, jonka jäsenet olivat usein tappamassa toisia kristittyjä.

Saksassa ja Italiassa fasistimieliset papit yllyttivät miehiä rikolliseen hyökkäyssotaan. Sodan päätyttyä he auttoivat natseja pakenemaan tuomioitaan. Espanjan sisällissodassa papit olivat pääosin Francon puolella mukana kapinallisten teurastuksissa.

Tänään idän kirkonisät siunaavat venäläiset sotapojat tappamaan ja kuolemaan  Ukrainassa. Armeija ei ole missään papin työpaikka.

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu