Perintöverosta on luovuttava

Perintövero kuuluu sarjaan riisto- tai kateusverot.

Vero aiheuttaa suuria ongelmia tavallisille perheille, kun perintöverot lankeavat maksuun riippumatta siitä, onko perijä saanut haltuunsa mitään, millä verot maksaa veron erääntyessä.

On väärin, että varsinkin perittävän puoliso tai rintaperilliset lapset joutuvat  realisoimaan perintöään kuten asunnon tai kesämökin maksaakseen verot. Peritty kiinteistö on usein ollut myös perheen yhteinen koti tai pitkäaikainen kesäpaikka. Siitä luopuminen on usein tunnesyistäkin vaikeaa.

Yhtä hullua on, jos perillisen on otettava lainaa maksaakseen verot. Aina peritty omaisuus ei ole edes nopeasti realisoitavissa tai se ei onnistu lainkaan kuten käy perheyhtiön osakkeita perittäessä, kuka niitä ostaisi ja muilla osakkailla ei välttämättä ole myöskään varaa niitä ostaa.

Monia kiinteistöjä ja perheyrityksiä on ollut rakentamassa koko perhe. Se tarkoittaa, että perilliset eivät vaurastu perinnöllä ansiottomasti kuten satunnainen  sosiaalidemokraatti saattaisi luulla.

On myös luonnollista ajatella, että perittävä on halunnut elämässään ponnistella ja maksaa rankat verot jättääkseen puolisolleen ja lapsilleen turvatun talouden eikä tuottaakseen vasemmistolle rahaa jaettavaksi kehitysmaihin, mamuille ja työhaluttomille.

Tulevaisuuden näkymä on Suomessakin se, että nykyinen hyvinvointiyhteiskunta ei jatku ennallaan, koska se rapaantuu julkisen sektorin paisuessa järjettömyyksiin kuin pullataikina. Siksi on oleellista, että perheet omalla työllään kasvattavat varojaan voidakseen hoitaa palvelutarpeensa. Kelan luukku tai terveysasema ei enää ole se paikka, josta kaikki saadaan ”ilmaiseksi”.

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu