Poliisin urkintahalut kasvavat urkkiessa

Poliisihallinto haluaa laajentaa ihmisten urkintaoikeuksiaan Suomessa ja nyt täysin ilman rikosepäilyä. Poliisihallinto on nimennyt toiminnon rikostiedusteluksi. Tekosyyksi tälle tarpeelle on Poliisihallinto kertonut lisäksi poliisin ja SUPOn välisen palomuurin tietojen välityksessä.

Suomi halutaan kehittää täydeksi poliisivaltioksi.

Tämä on erittäin huolestuttavaa kehitystä tietäen mitkä väärinkäytön mahdollisuudet tämä käytännössä ilman valvontaa tapahtuva toiminta tarjoaa valtiovallalle ja viranomaisille.

Henkilöurkinnan syitä olisivat  jengirikollisuuden lisäksi ääriliikkeet, terrorismin uhka, erilaiset hybridiuhkat, poliittisen väkivallan kasvupotentiaali, järjestäytynyt rikollisuus, kyberrikollisuus ja vakava huumausainerikollisuus lieveilmiöineen.

Koska rikosepäilyä ei enää tarvittaisi kansalaisten urkintaan niin urkkijoille jäisi täysin vapaa tulkinta kohteiden vaarallisuudesta.  Tämän seuraukset nähdään tänä päivänä USAssa, joka on ollut vuosikymmenet täysi poliisivaltio kuten Venäjä, Kiina ja vaikkapa Englanti, joiden urkkijoilla ei ole mitään rajoituksia.

Mihin tämä on johtanut aiemmin,  sen voimme lukea lähihistoriasta natsien Saksan, DDRn ja Neuvostoliiton kohdalta.

**

Poliisin salaisiin tiedonhankintakeinoihin kuuluvat puhelinkuuntelun lisäksi muun muassa peitetoiminta, tekninen kuuntelu sekä myös tekninen laitetarkkailu, jossa hankitaan tietoja tietokoneesta tai puhelimesta.

Nämä menetelmät ovat tuttuja USAn NSAn ja CIAn globaalista urkinnasta, jolta ei säästy kukaan.

USA, Englanti ja Saksa ovat esimerkkejä länsimaista, joissa urkkijat toimivat ihan omilla ehdoillaan ja omassa kontrollissaan eikä maiden poliittinen johtokaan tiedä mitä kaikkea urkkijat tekevät. Heille ei sitä kerrota.

Tällaisen kehityksen alkua ei tule tukea Suomessa erilaisten uhkien pelossa. SUPOlla on täysin riittävät valtuudet ihmisten kyttäämiseen Suomessa. SUPOnkin valvonta on täysin pintapuolista. Uusien tiedustelulakien myötä Supo sai oikeuskanslerinkin  mukaan poikkeuksellisen laaja-alaiset valtaoikeudet sekä pääsyn erilaisiin rekistereihin.

 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008414156.html

+2
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu