Pörröisyyden merkitys tieteellisesti tarkasteltuna

Pörröisyys on melko yleinen ominaisuus kehittyneissä eliöissä, erityisesti nisäkkäissä. Pörröisyydella on ratkaisevia vaikutuksia niin villin kuin kesyn kotieläimen elämään.

Keskityn tässä kirjoituksessa tiiviisti  kesyjen eliöiden pörröisyyden vaikutuksiin niihin itseensä ja toisaalta ympäristöönsä.

Esimerkki pörröisyydestä

Käytännössä city-ihmiselle pörröisyys on tuttua lähinnä kissoista, koirista ja pienjyrsijöijistä. Otan tässä esimerkiksi koiran. Se ei itse tiedä olevansa koira, joten joudumme arvioimaan sen subjektiivisia kokemuksia koiran pörröisyydestä sen puolesta.

Yllä on esimerkki pörröisyydestä. Se on siis positiivinen ominaisuus. Yksilö onkin nimetty Pörröksi. Pörröisyys perustuu eläimen turkkiin. Esimerkiksi siilin karvapeittoa ei yleensä mielletä positiiviseksi pörröisyydeksi.

Vaikutukset yksilön kannalta

Pörröinen koira saa pienestä pitäen enemmän huomiota kuin sen kilpailijat. Se saa tutkimusteni mukaan 310% useammin rapsutusta ja 188% keskivertokoiraa useammin laatunaksuja. Pörröinen koira otetaan useammin mukaan autoon ja kävelylle.

Pörröisyys siis vähentää ratkaisevasti eläimen taipumusta masennukseen ja syrjäytymiseen. Pörröisestä koirasta tulee lauhkea ja hyväntuulinen.

Pörröisä turkki suojaa tietenkin kylmältä, mahdollistaa nukkumisen hangessa ja suojaa vihaisten koirien puremilta.

Pörröisyys ja sosiaaliset suhteet

Pörröisyys lisää eläinten toistensa sietokykyä. Se on sosiaalisen kanssakäynnin voimatekijä. Se myös mahdollistaa lajitoverin käytön tyynynä.

Alla erittäin kuvaava tapaus lampaiden kohdalta Omaloksen ylätasangolta. Siemenien syönti rintarinnan  asvaltilta sujuu riidatta vain pörröisyyden ansiosta.

Pörröisyys ihmisten kannalta

Pitkien psykoanalyyttisten tutkimusten perusteella tiedetään, että ihmiset, joilla on hyvin pörröisiä kotieläimiä, ovat 27% älykkäämpiä kuin keskivertoväki, heistä on vain 1% mielenterveyden ongelmia, heidän yleinen terveydentilansa on useimmiten erinomainen ja he ovat tyytyväisempiä elämäänsä. Lemmikin pörröisyys nostaa elinajan odotetta  kahdeksalla vuodella ja kuudella päivällä.

Aivotutkimuksellä on osoitettu, että ihmisen immuunijärjestelmä vahvistuu tunnissa jopa 68%, jos henkilö on tätä ennen katsonut minuutin syvälle pörröisen eläimensä silmiin.

Pörröisten eläinten sylissäpito lisää seksologien mukaan sukupuolista kykyä ja halukkuutta. Ei kuitenkaan lemmikkiin kohdistuen.

Pörröinen lemmikki vähentää myös rasismia ja ilmastopaniikkia. Saksalaisten tutkimusten mukaan vähintään joka toinen islamisti ja äärifeministi luopuu aatteestaan pörröisyyden vaikutuksesta.

Mysteeritapaus

Adolf Hitler rakasti koiria ja piti niitä aina lähellään mökillään Berchtesgadenissa. Wolfin pörröisyydestä huolimatta Adolf oli hyvin vihainen mies. Tämä onkin tuo mysteeri.

Ohessa Aatun piirtämä kuva koirasta. Ei mikään turha tuherrus.

Ihmisen pörröisyydestä

Lyhyesti sanottuna tämä alue on heikosti tutkittu. On kuitenkin havaittu, että ihmisen pörröisyys mielletään positiivisena, jos henkilön pörröisyys on siistiä ja huoliteltua. Siksi ihmiset käyttävät paljon varoja pörröisyytensä hallintaan, erityisesti naisille tämä on tärkeää.

On myös todistettu, että huoliteltu pörröisyys lisää muiden luottamusta pörröiseen ihmiseen.

Epäsiisti.                        Huoliteltu.

Tulen käsittelemään aiheeseen liittyvää tutkimusaineistoa myöhemmin tarkemmin.

Hyvää Pääsiäistä!

***

Kuvat: Blogisti, A.Salo ja A.Hitler

Tieteellinen asiantuntija: M.Juvakoski

 

+4
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu